"Ως πότε θα μένουν ατιμώρητοι εις βάρος μας;"

"Ως πότε θα μένουν ατιμώρητοι εις βάρος μας;"

Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε και να διαβάζουμε καθημερινά για οδηγούς που παρκάρουν στη μέση του δρόμου, σε διαβάσεις, σε πεζοδρόμια, σε ράμπες, σε εισόδους γκαράζ

Αγαπητό Cretalive,

Σχετικά με το άρθρο σας «Πάρκαρε… έκανε τη δουλειά του και έκοψε την κυκλοφορία για μισή ώρα!», θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:Στο συγκεκριμένο περιστατικό, επιλήφθηκε κανείς του θέματος; Φαντάζομαι πως όχι.
Γενικότερα, εσείς γράφετε για τους αχαρακτήριστους οδηγούς. Το ίδιο κι εμείς. Και σας στέλνουμε και φωτογραφίες με την πινακίδα τους.

Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε και να διαβάζουμε καθημερινά για οδηγούς που παρκάρουν στη μέση του δρόμου, σε διαβάσεις, σε πεζοδρόμια, σε ράμπες, σε εισόδους γκαράζ. Αναρωτιέμαι, η τροχαία (ή η αστυνομία ή όποιος είναι αρμόδιος, τέλος πάντων) κάνει κάτι γι’ αυτό; Τα στοιχεία των αυτοκινήτων είναι στη διάθεσή τους. Αν κόψουν στους οδηγούς αυτούς ένα ωραίο πρόστιμο, τους πάρουν τις πινακίδες για κανένα μήνα και τους βάλουν να πληρώσουν και τον ιδιωτικό γερανό, που θα μετακινήσει το αυτοκίνητο που εμποδίζει σε μια μάντρα, αν πάνε οι οδηγοί με τα πόδια ή με το λεωφορείο να πάρουν το αυτοκίνητο από τη μάντρα, αν χάσουν μισή μέρα με τις διάφορες διαδικασίες, πιστεύετε ότι θα το ξανακάνουν τόσο εύκολα;

Δυστυχώς, δεν φταίνε αυτοί. Φταίει η κακή αστυνόμευση. Όταν οι οδηγοί ξέρουν πως θα μείνουν ατιμώρητοι, θα συνεχίσουν να παρκάρουν σαν να τους ανήκει ο δρόμος και η πόλη ολόκληρη. Η τροχαία ή η αστυνομία ή η δημοτική αστυνομία εμφανίζονται πού και πού, για να κόψουν συγκεκριμένα πρόστιμα σε συγκεκριμένα σημεία και αδιαφορούν για την ουσία και την καθημερινότητά μας.

Περιπολίες δεν κάνουν, αργούν να ανταποκριθούν σε κλήσεις και προβάλλουν δικαιολογίες του τύπου «Δεν έχουμε γερανό να το μετακινήσουμε». Ας μας απαντήσει εδώ κάποιος από όλους αυτούς τους αρμόδιους τι κάνουν για να βελτιώσουν την καθημερινότητα όλων μας και να αποτρέψουν τους «ξύπνιους» από το να μας βασανίζουν.

Και μην ακούσω για την παιδεία που δεν έχουμε. Παιδεία αποκτάμε και με τα όρια και με τις τιμωρίες. Η ατιμωρησία δεν βοηθάει στην απόκτηση παιδείας. Είδαμε και τους Βορειοευρωπαίους, που λέμε ότι είναι πολιτισμένοι: Στη χώρα τους είναι άψογοι. Μόλις έρθουν εδώ, στη χώρα του «Κάνω ό,τι θέλω και παραμένω ατιμώρητος», ως δια μαγείας, χάνουν την…παιδεία τους!
Ας κάνουν, λοιπόν, οι υπηρεσίες πρώτα τη δουλειά τους όπως πρέπει και μετά να δούμε πόσο συχνά θα αδιαφορούν για τους γύρω τους οι τζάμπα μάγκες….

M. T.

 

Φωτογραφία από Jay George από το Pixabay

Δείτε επίσης

Πάρκαρε… έκανε τη δουλειά του και έκοψε την κυκλοφορία για μισή ώρα!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ