Πανδημία και σχολείο χωρίς καθαρίστριες!

Πανδημία και σχολείο χωρίς καθαρίστριες!

Τι λέει αναγνώστης του cretalive

Αγαπητό cretalive,

Xωρίς καθαρίστριες σχολείο στην Μεσαρά σε καιρό πανδημίας.

Σε σχολικό κτίριο που λειτουργούν 12 αίθουσες (συμπεριλαμβανομένης μεγάλης αίθουσας πολλαπλών και των εργαστηρίων) , 4 τουαλέτες (μαθητών, καθηγητών) γραφείο Καθηγητών, γραφείο Διευθυντή και άλλοι βοηθητικοί χώροι.
 
Οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε δύο διαφορετικά κτίρια (παλιό και καινούργιο) στον ίδιο πολύ μεγάλο αύλειο χώρο, δικαιολογούν τώρα με τα νέα δεδομένα μια συμβασιούχο καθαρίστρια μειωμένου ωραρίου με τρίωρη απασχόληση, όπως και για κάθε σχολείο που έχει μέχρι και 12 αίθουσες, που μέσα στο τρίωρο αυτό ημερησίως θα πρέπει να διασφαλιστούν οι αυστηρές συνθήκες υγιεινής όπως επιτάσσονται από την Πολιτεία για την ασφάλεια και προστασία των 150 περίπου μαθητών και καθηγητών του σχολείου από τον COVID-19.
 
Οι επιπλέον τρέχουσες υγειονομικές οδηγίες-πρωτόκολλα λόγω COVID-19, του ΕΟΔΥ και Υπουργείου Παιδείας επιβάλουν για δύο φορές την ημέρα κατά την διάρκεια των μαθημάτων απολυμάνσεις των αιθουσών θρανίων, καθισμάτων, εδρών, γραφείων, πληκτρολογίων αλλά και για γενική απολύμανση και καθαριότητα του Σχολείου μετά το πέρας του διδακτικού ωραρίου καθημερινά.
 
 
Η αποζημίωση των καθαριστριών θα είναι ίδια για όλα τα σχολεία έως και 12 αιθουσες και όχι ανάλογα με τον αριθμό των αιθουσών που ήταν μέχρι τώρα.
Πέντε εργάσιμες μέρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη των μαθημάτων δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόσληψης των συμβασιούχων καθαριστριών που θα πρέπει να καθαρίσουν τα σχολεία που ήταν κλειστά δυόμισι μήνες και φυσικά χωρίς επιστάτες και φύλακες.
Όλες οι εξαγγελίες για άλλη μια φορά, μόνο για επικοινωνιακούς λόγους ρίχνοντας το μπαλάκι στους Δήμους.

 

 

 

T.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ