"Σε κρουαζιέρα για λίγους απέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης τη μη επιστρεπταια προκαταβολή"

"Σε κρουαζιέρα για λίγους απέδωσε η Περιφέρεια Κρήτης τη μη επιστρεπταια προκαταβολή"

Τα 60 εκ. Ευρώ, μοιράζονται σε περίπου 2.500 επιχειρήσεις από τις 11.000 περίπου που έκαναν αίτηση

Αγαπητό Cretalive, 

Την ώρα που βουλιάζει η κρητική οικονομία, όντας βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρήσεις που αφορούν την εστίαση, το λιανεμποριο και τον τουρισμό, έρχεται μια βοήθεια.
Ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ 60 εκατομμύριων ευρώ, με σκοπό να σώσει στην κυριολεξία από τον πνιγμό, και να δώσει μια "ανάσα" ( όπως αναφέρεται και η ονομασία του προγράμματος από άλλη περιφέρεια της χώρας) στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον covid 19.

Με μεγάλη λύπη ,αλλά και αγανάκτηση, διαπιστώνουμε ότι σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις από την περιφέρεια, τα 60 εκ. Ευρώ, μοιράζονται σε περίπου 2.500 επιχειρήσεις από τις 11.000 περίπου που έκαναν αίτηση, με μακράν την υψηλότερη βάση των μορίων που απαιτούνται από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
Το κλειδί της υπόθεσης δεν είναι ότι η περιφέρεια Κρήτης δεν κατάφερε να αποσπάσει παραπάνω κονδύλια από τα 60 εκ. λόγο της αυξημένης ανάγκης των 30 και άνω χιλιάδων επιχειρήσεων του νησιού. Αυτήν την αξία καταφέραμε να προβάλουμε , αυτά τα χρήματα μας διατέθηκαν.

Το βασικότερο είναι ότι η περιφέρεια , δεν ενήργησε με γνώμονα την σωτηρία των πολλών , όπως και συνέβη σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Δεν μείωσε το μέγιστο ποσό των 40.000 ευρώ! Σε ένα μικρότερο ώστε να σωθούν περισσότερες και μικρότερες επιχειρήσεις του τόπου μας.

Εστάλη εν ολίγοις ένα πλοίο να σώσει κόσμο απ' την καταστροφή ,που για όσους δεν ήρθε, έρχεται, και χρησιμοποιείται ως κρουαζιέρα πολυτελείας για λίγους, ενώ οι υπόλοιποι μένουν έξω την ώρα που πνίγονται!
Υπάρχει ακόμα χρόνος για να γίνουν αλλαγές πριν βγουν οι τελικοί πίνακες.
Μην επιτρέψετε αυτήν την αδικία με τα τραγικά αποτέλεσμα που ακολουθούν.
Πώς απαντά στην ζωντανή κραυγή απελπισίας άραγε η περιφέρεια, με λόγια με πράξεις η με σιωπή;Β.Κ.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ