24 καπρίτσια σόλο για βιολί του Νικολό Παγκανίνι, στο ΠΣΚΗ

24 καπρίτσια σόλο για βιολί του Νικολό Παγκανίνι, στο ΠΣΚΗ
Newsroom
Newsroom

Από τον Ηρακλειώτη βιολονίστα, Γιάννη Μαγειρόπουλο- Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαϊου, στην Αίθουσα Συναυλιών

Ο νεαρός ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος Ηρακλειώτης βιολονίστας, Γιάννης Μαγειρόπουλος θα αναμετρηθεί με ένα έργο που αποτελεί την απόλυτη πρόκληση, στο ρεπερτόριο για σόλο βιολί. Τα 24 Καπρίτσια του Νικολό Παγκανίνι είναι μια συλλογή κομματιών σε μορφή δεξιοτεχνικών σπουδών, που όμως δεν υστερούν καθόλου σε εκφραστικές απαιτήσεις, όπως επέβαλε το ρομαντικό πνεύμα του 19ου αιώνα, οπότε γράφτηκαν.
Διαβάστε περισσότερα, εδώ: https://bit.ly/3FiTpKj
 
Προπώληση εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 8 και 5€ ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247)
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://bit.ly/3kxxOnY
● Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης
 
Δωρεάν στάθμευση για τους θεατές στο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ
Για τους θεατές των εκδηλώσεων, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
 
Βιογραφικό Γιάννη Μαγειρόπουλου
Ο Γιάννης Μαγειρόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2005. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού το 2014, αρχικά με την καθοδήγηση του Ηρακλή Θανάση σε συνεπίβλεψη από τα τέλη του 2016 με τον Ευάγγελο Παπαδημήτρη, βιολονίστα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, από τον Φεβρουάριο του 2020, με τον διαπρεπή Έλληνα βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή. Τον Ιούνιο του 2019 έλαβε πτυχίο Αρμονίας και τον Ιούλιο του 2021, δίπλωμα βιολιού.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος νεανικών ορχηστρών, σε διάφορες εκδηλώσεις. Ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου μετείχε στο μουσικό σχήμα Kretaburg, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2020 εντάσσεται στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου.

Κατόπιν επιλογής, τον Αύγουστο του 2019 γίνεται μέλος της Concertgebouworkest Young, συμμετέχοντας σε θερινό σχολείο στο Έντε της Ολλανδίας, εγχείρημα που τελεί υπό την αιγίδα της περίφημης Concertgebouworkest του Άμστερνταμ.
 
 
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ