Απόψε η παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Βεληβασάκη

Newsroom
Newsroom

Το περιεχόμενο του βιβλίου είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη που εκδίδεται στην Ελλάδα για την επιτελεστική ποίηση

Απόψε πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Βεληβασάκη με τίτλο "PERFORMANCE POETRY – ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ACTION ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΑΞΙΟΝ ΛΟΓΟΥ". Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο βιβλιοπωλείο "Αναλόγιο" στο Ηράκλειο και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 19:00

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ζαχαρίας Κατσακός, Φιλόλογος / Ποιητής

Λίζα Σκλάβου, Φιλόλογος

Συντονίζει η Αργυρώ Κωνσταντάκη, Σκηνοθέτης

Την εκδήλωση χαιρετίζει ο Γρηγόρης Βοσκάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου.

 Θα ακολουθήσει ζωντανή performance ποιημάτων από την ίδια τη συγγραφέα, με παράλληλη προβολή video.

 Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Φιλολόγων νομού Ηρακλείου. 

παρουσίαση βιβλίου

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στο πεδίο των εκδόσεων καθώς είναι η πρώτη μονογραφία στην Ελλάδα με θέμα την επιτελεστική ποίηση (performance poetry). Το βιβλίο εστιάζει στο φαινόμενο και τα χαρακτηριστικά ενός ποιητικού είδους με βαθύτερες ρίζες και ανοιχτούς ορίζοντες που παίρνει πνοή «πέρα από τη σελίδα». Η επιτελεστική ποίηση αναγνωρίστηκε ως διακριτικό λογοτεχνικό είδος μόλις στις αρχές του 21ου αιώνα στην Αμερική, επαναφέροντας μια τέχνη παλιά όσο και ο άνθρωπος, αυτή του «ζωντανού» λόγου και της αφήγησης εντός της ομάδας. Η έκδοση συμπεριλαμβάνει συνεντεύξεις ποιητών/καλλιτεχνών – performers, φωτογραφίες και videos σε κώδικα QR.

Η συγγραφέας

Η Γεωργία Βεληβασάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο με ρίζες από τη Μικρά Ασία και το Οροπέδιο Λασιθίου. Γράφει ποίηση, στίχους, θεατρικά έργα, έμμετρα παραμύθια και διηγήματα ενώ ασχολείται με το τραγούδι, το μουσικό θέατρο και την τέχνη της performance ως ερμηνεύτρια και δημιουργός στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2020 συνεργάζεται ως διδάσκουσα Επιτελεστικής Ποίησης με το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Φωτογραφία από HayDmitriy via vista.create

Διαβάστε επίσης:

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Γεωργίας Βεληβασάκη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ