Διάκριση για Κρητικούς μαθητές σε ποιητικό διαγωνισμό

Διάκριση για Κρητικούς μαθητές σε ποιητικό διαγωνισμό

Πρόκειται για μαθητές του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν από το λογοτεχνικό περιοδικό της Κύπρου, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ-Εφαλτήριο Λόγου, Τέχνης και Πολιτισμού τα αποτελέσματα του Γ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Ανάμεσα στους διακριθέντες συμπεριλαμβάνονται και τρεις μαθητές του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, οι οποίοι απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις: η Ευαγγελία Κουβίδη, μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου - Γ΄ Βραβείο, η Χριστίνα Κλίνη-Ανδρέου, επίσης μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου – Γ΄ Έπαινος και ο Γιώργος Γιαννακάκης, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου - Τιμητική Διάκριση, μέλη και οι τρεις της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής που λειτουργεί στο 11ο Γυμνάσιο Ηρακλείου από την σχολική χρονιά 2019-2020.

Έφηβοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από ελληνόφωνα σχολεία όλου του κόσμου συμμετείχαν στον διαγωνισμό χαϊκού που διοργανώνει για τρίτη χρονιά το λογοτεχνικό περιοδικό. Το παραδοσιακό αυτό ιαπωνικό είδος ποίησης με ιστορικές καταβολές και εξαιρετική διάδοση και στον δυτικό κόσμο χαρακτηρίζεται από λιτότητα και πυκνότητα καθώς το κάθε ποίημα αποτελείται από τρεις στίχους και δεκαεπτά συλλαβές συνολικά.

Η Ευαγγελία Κουβίδη, η Χριστίνα Κλίνη-Ανδρέου και ο Γιώργος Γιαννακάκης συμμετείχαν στο διαγωνισμό και διακρίθηκαν με πρωτότυπα χαϊκού, τα οποία είχαν ως πηγή έμπνευσης την φύση. Στο συγκεκριμένο ιδιαίτερο είδος ποίησης είχαν την δυνατότητα να ασκηθούν στο πλαίσιο της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του σχολείου τους κατά την διάρκεια της ιδιαίτερα δύσκολης περσινής σχολικής χρονιάς.

Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί, Μαρία Φιολιτάκη και Χρυσή Χουρσάν: «με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τα νέα μιας ακόμα διάκρισης των μελών της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του σχολείου, καθώς η ποίηση, που εμψύχωσε τους μαθητές μας και εμάς σε συνθήκες εγκλεισμού και ψυχολογικής πίεσης, συνεχίζει να μας δίνει ελπίδα και στις φετινές κρίσιμες συνθήκες όχι μόνο για τις διακρίσεις αλλά κυρίως για την χαρά της αναγνώρισης και του μοιράσματος με το ευρύτερο κοινό της δημιουργικότητας των μαθητών μας».

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου συγχαίρουν τους μαθητές τους για την επιτυχία και τη διάκρισή τους

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ