Δωρομπερδέματα* της Ελένης Σβορώνου … στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Ελένη Μπετεινάκη
Ελένη Μπετεινάκη

"Για πάμε να δούμε τι γίνεται στο εργαστήριο του Αι Βασίλη λίγες μέρες πριν την μεγάλη στιγμή"!

Της Ελένης Μπετεινάκη

 

Θέλετε να διαβάστε μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ιστορία με τον πολυαγαπημένο Άγιο Βασίλη που απευθύνεται αυστηρά σε παιδιά και στην τρυφερή ηλικία των 65+ ;

Τότε είστε στο σωστό βιβλίο της Ελένης Σβορώνου στο κείμενο και του Βασίλη Κουτσογιάννη στις εικόνες που μας δίνουν μια ανατρεπτική ιστορία για τα δώρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. 

Αλλά για πάμε να δούμε τι γίνεται στο εργαστήριο του Αι Βασίλη λίγες μέρες πριν την μεγάλη στιγμή!

doro

Τα ξωτικά δουλεύουν μανιωδώς και προσπαθούν να διαβάσουν σωστά τα χιλιάδες γράμματα των παιδιών που γράφουν και ζητούν μόνο ηλεκτρονικά παιχνίδια κάθε τύπου. Ο Αι Βασίλης παρακολουθεί σκεφτικός… Δύσκολο να εκσυγχρονιστεί με τις νέες απαιτήσεις και να καταλάβει όλες τις επιθυμίες των σημερινών παιδιών. Τη στιγμή που η Ελφίνα τον φωνάζει «Παππούλη» και αφού θυμώνει αρκετά μαζί της, επειδή δεν τον πήραν πια τα χρόνια , όπως λέει,  του έρχεται μια φαεινή ιδέα. Μαζεύει τους αγαπημένους του βοηθούς και τους ανακοινώνει πως ήρθε ο καιρός να αλλάξουν όλα όσα ξέρανε για τους παραλήπτες των δώρων του. Τόσα χρόνια φτιάχνουν δώρα για να χαρίσουν χαρά στα παιδιά, αλλά ήρθε η στιγμή να φτιάξουν και  για τους …ηλικιωμένους.

doro

Και προσοχή όχι γάντια ή κασκόλ, κάτι πιο σύγχρονο που θα τους γεμίσει…χαρά! 

Έπεσε πολλή δουλειά στα ξωτικά! Έπρεπε  να βρουν πόσοι είναι οι ηλικιωμένοι της γης, σαν αρχή. Κι ύστερα να σκεφτούν τι δώρα θα μπορούσαν να τους αρέσουν…

Ο Μπαγακλουτούρ, ο Τούτουρ και η Ελφίνα αρχίσαν να διαβάζουν τις μικρές αγγελίες που δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο και βρήκαν πως εκτός από τι ζητούσαν οι …μεγαλύτεροι, μπορούσαν και να ανταλλάξουν πράγματα. 

Και συγκλονίστηκαν γιατί αυτοί ζητούσαν πολλά και «παράξενα», πράγματα.

Σετ κηπουρικής, σπόρους ντομάτας, ημίσκληρους σπόρους  ποικιλιών λαχάνου, θερμόμετρο γάλακτος, βελόνια, σφυριά, αργαλειό χειρός, γραμμόφωνο, χαλκομανίες…

Απίστευτα κι όμως …υπαρκτά! Μπήκαν λοιπόν τα ξωτικά και ο ΑΙ Βασίλης στην παλιά αποθήκη και βρήκαν , και τι δεν βρήκαν!

Άρχισε ο αγώνας δρόμου να προλάβουν να πακετάρουν, να ξεχωρίσουν  αλλά ο χρόνος ήταν λίγος…

Τι  έγινε στη συνέχεια; Μα θα το διαβάσετε για σας και τα παιδιά σας και θα μάθετε τα πάντα! 

doro

Μια ξεκαρδιστική, πρωτότυπη, και άκρως ανατρεπτική περιπέτεια και ιστορία που θα σας κάνει να νιώσετε το πιο σπουδαίο μήνυμα όλου του χρόνου. Ο χρόνος γεννιέται, γερνάει και ξαναγεννιέται. Είναι γέρος και βρέφος μαζί κι αυτό σημαίνει πως έχει- έχουμε δικαίωμα στα πάντα αρκεί αυτό να μας φέρνει χαρά … Είναι ο κύκλος της ζωής που έχει τα πάνω, τα κάτω , τα μικρά, τα μεγάλα, τα εύκολα, τα δύσκολα, τα στερνά και τα πρώτα!

Η Ελένη Σβορώνου έγραψε μια καταπληκτική αγιοβασιλιάτικη ιστορία, και όχι μόνο, για πράγματα που θεωρούμε δεδομένα αλλά δεν είναι. Για επιθυμίες που δεν παλιώνουν ποτέ. Για ανταλλάξιμα παιχνίδια, δώρα, εργαλεία, βιβλία. Για την χαρά της έκπληξης, του μη αναμενόμενου, της συνεργασίας, τις παλιές μεγάλες αξίες. Οι συνήθειες, οι παραδόσεις, τα σωστά μπερδέματα που φέρνουν ανεκτίμητης αξίας «δώρα» και δένουν τους ανθρώπους κάθε ηλικίας μεταξύ τους. 

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες λένε πάντα πως κουβαλούν σοφία λόγω εμπειριών στη ζωή. Τα μικρά παιδιά πρέπει να μάθουν, να εξερευνήσουν κι εκείνα το δικό τους κόσμο και μόνο …ένας κατακόκκινος Άγιος Βασίλης, πολλών αιώνων σε ηλικία θα μπορούσε να χαρίσει το δώρο της συντροφιάς, της εποικοδομητικής συνεργασίας και αλληλένδετης αγάπης. Το χάσμα των γενεών σε μια άλλη διάσταση που προσφέρει χαρά, δημιουργία, γνώση και …δώρα ανεκτίμητης αξίας. 

Ο Βασίλης Κουτσογιάννης με τις πιο χαρούμενες εικόνες και τα ιδιαίτερα σκίτσα του συν δημιούργησε καταληκτικά σε μια πολύ ιδιαίτερη χριστουγεννιάτική ιστορία που δεν πρέπει να χάσετε…

Αναζητήστε της στα βιβλιοπωλεία και ζήστε μια μεγάλη δωρο-ανατροπή!

Διαβάστε εδώ ένα μικρό απόσπασμα : https://www.susaeta.gr/product/2906/dwromperdemata.html 

*Δωρομπερδέματα, Ελένη Σβορώνου, εικ :Βασίλης Κουτσογιάννης, εκδ. Susaeta

https://zhtunteanagnostes.blogspot.com/2023/12/blog-post_28.html 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ