Έκθεση του Μανόλη Στρατάκη στο Γυαλί Τζαμισί

Έκθεση του Μανόλη Στρατάκη στο Γυαλί Τζαμισί

Από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης του Μανόλη Στρατάκη υπό τον τίτλο "Κάτω από την επιφάνεια" παρουσιάζεται από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου στο Γυαλί Τζαμισί, στα Χανιά.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Μανόλης Στρατάκης έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην επιστήμη υπολογιστών και σταδιοδρομία στην έρευνα και τη διαχείριση καινοτομίας. Έχει διδάξει ως καθηγητής σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόσφατα ίδρυσε την Innobatics, έναν τεχνοβλαστό που ειδικεύεται στην Εξέλιξη μέσω της Καινοτομίας. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως Καθοδηγητής Εξέλιξης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους ή επιχειρήσεις που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια πορεία συνειδητής εξέλιξης.

Η εσωτερική του ανάγκη για καλύτερη κατανόηση του κόσμου τον οδήγησε να μελετήσει σε βάθος τον άνθρωπο και τους κανόνες της ζωής. Θεωρεί την αφηρημένη τέχνη ως μία από τις εξέχουσες εκφράσεις της ανθρώπινης δημι-ουργικότητας και φαντασίας.

Υιοθετεί μία αιρετική, ερευνητική, πειραματική και γεμάτη προβληματισμό προσέγγιση στους πίνακές του, αλλά και προς την τέχνη γενικότερα. Τον

συνεπαίρνει η επιστήμη και η τεχνολογία και οι επιρροές τους στον άνθρωπο. Ο βυθός και το διάστημα, ο μικρόκοσμος και ο μακρόκοσμος. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος και η τεχνητή νοημοσύνη. Η λογική και τα συναισθήματα.

Η δημιουργικότητα, η καινοτομία, η πρόοδος και η προσωπική ανάπτυξη. Το θαύμα της ζωής και της εξέλιξης. Το μέλλον. Το χιούμορ, τα παζλ και τα παιχνίδια. Οι ανακαλύψεις, οι εξερευνήσεις, οι εφευρέσεις και κάθε κομψή λύση σε ένα πρόβλημα.

Απολαμβάνει όλων των ειδών τα παράξενα, αστεία, παράδοξα, μαθηματικά, γεωμετρικά και λογικά προβλήματα. Κρυπτογραφημένα μηνύματα βρίσκονται συχνά μέσα στους πίνακές του. Παίρνει έμπνευση κυρίως μέσα από τη ζωή, την ψυχή, την εξέλιξη, την επίγνωση και τη συνειδητοποίηση.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται πάνω σε μία σειρά από «Ζωντανούς Πίνακες» (πίνακες που αλλάζουν χρώματα με τη χρήση ειδικού φωτισμού), οι οποίοι έχουν ως στόχο την εντονότερη συναισθηματική εμπλοκή του θεατή.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ