"Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα"

Newsroom
Newsroom

Παράσταση-αφιέρωμα σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της Μεγαλονήσου

«Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» είναι ο τίτλος της παράστασης που είναι αφιερωμένη σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα
στην ιστορία της Μεγαλονήσου, και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στη Θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα  στις 20:00 το βράδυ.

Την παράσταση διοργανώνει ο Σύλλογος Κρητών Ανθούσας Γέρακα Παλλήνης «Η Μεγαλόνησος», ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια  έχει ο Γιάννης Μεγαλακάκης.

Είσοδος Ελεύθερη

Πρίν την έναρξη της παράστασης θα τιμηθεί η οικογένεια Σγουράκη (Γιώργος, Ηρώ και Στέλιος) για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά τους στην Τέχνη και στον Πολιτισμό.

Φέτος συμπληρώνονται 109 χρόνια από την ενσωμάτωση της Κρήτης στον εθνικό κορμό.
Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο φρούριο Φιρκά των Χανίων, την 1η Δεκεμβρίου του 1913, ο πόθος πολλών γενεών χριστιανών Κρητών έβρισκε επιτέλους τη δικαίωσή του.
Είχαν προηγηθεί δεκάδες αιματοβαμμένοι αγώνες για την ελευθερία και την Ένωση
δεδομένου ότι οι Κρητικοί ποτέ δεν αποδέχθηκαν τη μοίρα του κατακτημένου και πάντοτε βρίσκονταν σε επαναστατική εγρήγορση, παλεύοντας με ηρωισμό για υψηλά ιδανικά.
Η σημασία αυτής της ιστορικής επετείου είναι αυταπόδεικτη.  Συγκινεί και κινητοποιεί κάθε Έλληνα, εντός και εκτός Ελλάδας. Αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε την ένδοξη ιστορία μας, να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Με πηγή έμπνευσης την ιστορία μας δημιουργούμε εκδηλώσεις που να μπορούν να «μιλήσουν» στον σύγχρονο κόσμο.
Επί σκηνής : πάνω από 50 συντελεστές.
Ο Γιάννης Μεγαλακάκης ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης θα έχει στον ρόλο του αφηγητή – τραγουδιστή.
Xορευτές του Συλλόγου Κρητών Ανθούσας Γέρακα Παλλήνης «Η Μεγαλόνησος» θα
παρουσιάσουν χορούς από ολόκληρη την Κρήτη υπό την διδασκαλία – καθοδήγηση του Γιάννη Μεγαλακάκη αλλά και χορούς από άλλες περιοχές της Ελλάδας με την επιμέλεια της Ασημίνας Πέτα.
Την παράσταση θα πλαισιώσει μουσικά ο Μανώλης Μπουνταλάκης και οι συνεργάτες του.
Θα συμμετέχει επίσης και η παιδική χορωδία Con Anima της Ιουλίας Τζαννετουλάκου, υπό την αιγίδα του συλλόγου γυναικών ΕΡΓΑΝΗ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ