"Γνωριμία με την τζαζ"

Newsroom
Newsroom

Σεμινάριο στα πλαίσια του "Φεστιβάλ Πλατείας" .

Το σεμινάριο με τίτλο "Γνωριμία με την τζαζ" στα πλαίσια του "Φεστιβάλ Πλατείας" στην Νεάπολη της Κρήτης θα πραγματοποιηθεί σε  δυο διαφορετικές συνεδρίες διάρκειας τριών ωρών η κάθε μια ,το Σάββατο 6/8 και ώρα 10.00 -13.00 και την Κυριακή  7/8 τις ίδιες ώρες από τον διεθνούς φήμης σολίστα του ακορντεόν Γιώργο Τσιατσούλη.

    Στο πρώτο τρίωρο θα γίνει μία από κοινού προσπάθεια αναγνώρισης και επεξήγησης του στυλ και της αισθητικής της jazz μουσικής,μέσα από δυο "κλασσικά" jazz standards,και εστιάζοντας στην δομή αλλά και στους 3 βασικούς άξονες της μουσικής, που είναι ο ρυθμός η μελωδία και η αρμονία, θα αναγνωρίσουμε τις ομοιότητες και τις διάφορες της με τα υπόλοιπα στυλ της ευρωπαϊκής μουσικής . 

     Στο δεύτερο τρίωρο,που θα έχει μορφή μουσικού εργαστηρίου,θα συζητήσουμε για τον αυτοσχεδιασμό και θα αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτοσχεδιάζουμε στην jazz, πειραματιζόμενοι πάνω στα δύο jazz standards που αναλύσαμε στο 1ο τρίωρο.

 

    Η παρακολούθηση θα μπορεί να γίνει είτε με συμμετοχή και στα δύο τρίωρα,είτε ξεχωριστά (μόνο στο ένα από τα δύο).Το κόστος συμμετοχής θα είναι 50€ κατά άτομο (συμμετοχή και στα δύο τρίωρα) και 30€ για συμμετοχή μόνο στο ένα (οποιοδήποτε από τα δυο). Απαραίτητη και προαπαιτούμενη για την παρακολούθηση και την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι η γνώση θεωρίας και αρμονίας της δυτικής ευρωπαϊκής μουσικής.

 

   Δηλώσεις συμμετοχής : tsiouu@gmail.com , festivalplateias@gmail.com

   Και στο τηλέφωνο : 6974121781 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ