Η Μόνα Λίζα όπως δεν την έχετε ξαναδεί: Το άγαλμα με επιρροές από Banksy αποκαλύπτει τα οπίσθιά του

Μια χάλκινη τρισδιάστατη εκδοχή ενός έργου του Μπάνσκι που έχει βασιστεί στη θρυλική φιγούρα της Μόνα Λίζα αποτελεί πλέον έκθεμα σε έκθεση τέχνης του δρόμου στο Μπρίστολ.

Αυτό που ξεκίνησε ως πρόκληση από τον καλλιτέχνη του δρόμου, Banksy κατέληξε σε ένα χάλκινο άγαλμα της Μόνα Λίζα.

Ο γλύπτης του έργου, Νικ Γουόκερ φαντάστηκε το γκράφιτι του Banksy με τίτλο «Moona Lisa» στον τρισδιάστατο κόσμο και έτσι αποφάσισε να το αποδώσει ως χάλκινο άγαλμα. Ο Γουόκερ θέλησε να φτιάξει αυτό το έργο όταν έμαθε πως ο Μπάνσκι ισχυρίστηκε ότι «τίποτα περισσότερο δεν μπορεί να γίνει με τη Μόνα Λίζα» μετά το έργο του.

Το έργο τέχνης είναι πλέον μέρος μιας έκθεσης στο M-Shed στο Μπρίστολ που σχετίζεται με την τέχνη του δρόμου. 

Το άγαλμα δημιουργήθηκε με την κατασκευή μιας εξέδρας που χωρούσε 160 κάμερες DSLR ώστε να τραβηχτεί μια εικόνα 360 μοιρών ενός ζωντανού μοντέλου ντυμένου ως Moona Lisa στα πρότυπα του έργου του Banksy. Αυτή η εικόνα χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για τη δημιουργία ενός καλουπιού που οδήγησε τελικά στο χάλκινο άγαλμα. 

 

Προερχόμενος από τη διαβόητη σκηνή του Μπρίστολ στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Γουόκερ έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης του δρόμου. Η ιστορία του αποτυπώνεται στην εκτεταμένη έκθεση του Vanguard που ασχολείται εκτενώς με την πρωτοποριακή underground σκηνή της περιοχής.

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ