Ήταν ένα ψαρόνι….στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Ελένη Μπετεινάκη
Ελένη Μπετεινάκη

"Μια ιστορία θάρρους, δύναμης και εμπιστοσύνης στον εαυτό μας. Μια ιστορία που μας εξηγεί πως πάντα πρέπει να επιμένουμε στα δικά μας όνειρα"

Της Ελένης Μπετεινάκη

Έχετε δει ποτέ ψαρόνι; Είναι ένα μικρό πουλί και στην Ελλάδα έρχεται κάθε χειμώνα από τις βόρειες χώρες. Στην ιστορία της Αλεξάνδρας Μπουσίου, το δικό της ψαρόνι είναι παράδειγμα θάρρους, υπομονής και επιμονής στο στόχο, την ιδέα, την επιθυμία του.

Τι μας λέει η ιστορία του!

Δύο ζώα του δάσους κρυμμένα μέσα στους θάμνους συζητούν μεταξύ τους για ένα ψαρόνι. Προσοχή, δεν είναι …ψάρι, είναι ένα πουλί της Υποσαχάριας Αφρικής. Το συγκεκριμένο είναι λίγο διαφορετικό από όλα τα άλλα αφού αποφάσισε να ακολουθήσει αυτό που ήθελε στη ζωή του, δηλαδή να γίνει οδοντίατρος και μάλιστα να ανοίξει στο δάσος το δικό του οδοντιατρείο. Όπως όλοι ξέρουμε τα πουλιά δεν έχουν δόντια, και όμως αυτό δεν το πτόησε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Στην αρχή όλα σχεδόν τα ζώα το κορόιδεψαν. Γέλασαν πολύ μαζί του και φυσικά δεν το στήριξαν καθόλου. Εκείνο όμως κάθε πρωί άνοιγε το οδοντιατρείο του, έβαζε την στολή του, έφτιαχνε τα εργαλεία του και περίμενε… Κάποια πιο τολμηρά ζώα του πρότειναν αφού δεν είχε δουλειά να αλλάξει …επάγγελμα, όμως το ψαρόνι έμενε πιστό στην αρχική του απόφαση και δεν τους έδινε σημασία.

Παραμύθια του Σαββάτου

Η συζήτηση ανάμεσα τα δύο ζώα έχει ανάψει για τα καλά με ερωταπαντήσεις γεμάτες περιέργεια, χιούμορ, απορίες και …ένταση. Στο πιο κρίσιμο σημείο της αφήγησης εμφανίζεται ο πρώτος πελάτης του οδοντιατρείου που δεν ήταν άλλος από μια …καμηλοπάρδαλη. Κι εδώ έγινε το πρώτο μικρό βήμα για το ψαρόνι μας που ήταν η αρχή μιας ατελείωτης επαγγελματικής ανόδου του. Κατάφερε και θεράπευσε την καμηλοπάρδαλη και από τότε όλα άλλαξαν στη ζωή του μοναδικού οδοντίατρου και φυσικά και του δάσους. Όλοι κατάλαβαν το λάθος τους να κρίνουν με άσχημα λόγια και κοροϊδίες κάποιον χωρίς να τον ξέρουν ή έστω να γνωρίζουν τις ικανότητές του. Τα στερεότυπα για μια ακόμα φορά καταρρίπτονται και οι παλαιότερες αντιλήψεις σταματούν να παίζουν σημαντικό ρόλο.

Παραμύθια του Σαββάτου

Οι δυο φίλοι που διηγούνταν την ιστορία δεν ήταν άλλοι από έναν ασβό και μια αρκούδα…

Ο ασβός μάλιστα είχε να εκμυστηρευτεί στον φίλο του άλλη μια αλλόκοτη ιδέα!

Θα διαβάστε την ιστορία της Αλεξάνδρας Μπουσίου και θα μάθετε!

Παραμύθια του Σαββάτου

Η γνώμη μας!

Μια ιστορία θάρρους, δύναμης και εμπιστοσύνης στον εαυτό μας. Μια ιστορία που μας εξηγεί πως πάντα πρέπει να επιμένουμε στα δικά μας όνειρα, στόχους και σκέψεις και να μην μας πτοούν οι δυσκολίες και οι μικρές απογοητεύσεις. Επιμονή και υπομονή σε κάθε προσπάθεια. Όλοι αξίζουμε μια ευκαιρία στο όνειρο όσο παράλογο και να φαίνεται σε μερικούς. Αρκεί η δική μας πίστη και προσήλωση στα θέλω μας.

Έξυπνοι διάλογοι με χιούμορ και απλότητα που δημιουργούν μια συνεχή ροή στο λόγο και μας κρατούν σε εγρήγορση και συνεχή περιέργεια για την συνέχισή της.

Υπέροχη εικονογράφηση από τον Χρήστο Κούρτογλου!

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα : https://www.klidarithmos.gr/itan-ena-psaroni/

Σμήνη των ψαρονιών που φτιάχνουν εντυπωσιακούς σχηματισμούς στον ουρανό! Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=sxu23sKD7Os

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ