Μαρία Ναυπλιώτου: Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στη Σοφία Μπεκατώρου και τη Ζέτα Δούκα που ξεκίνησαν το #metoo

Μαρία Ναυπλιώτου: Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη στη Σοφία Μπεκατώρου και τη Ζέτα Δούκα που ξεκίνησαν το #metoo

Μίλησε για όλους και για όλα σε μία από τις λίγες συνεντεύξεις που παραχωρεί

Καλεσμένη στο Ενώπιος Ενωπίω ήταν το βράδυ της Πέμπτης (21/10) η Μαρία Ναυπλιώτου. Η ηθοποιός μίλησε για η στιγμή που ερωτεύτηκε το μπαλέτο, για τον ρόλο της ως Μαρία Κάλλας και έκανε ειδική μνεία στο ελληνικό #metoo.

«Η μητέρα μου πίστευε πως δεν είχα καλή στάση σώματος κι έτσι με πήγε σε μια σχολή μπαλέτου. Όταν μπήκα μέσα κάνανε μάθημα τα κορίτσια που προετοιμαζόντουσαν για το επαγγελματικό μπαλέτο. Εγώ όταν είδα αυτή την εικόνα, αμέσως ερωτεύτηκα και είπα πως θα γίνω κι εγώ χορεύτρια, είχα όμως και τα προσόντα να γίνω χορεύτρια. Υπήρξαν εμπόδια στην αρχή αλλά είχα το πείσμα και την ορμή των νιάτων κι έτσι τα ξεπέρασα. Όταν έδωσα εξετάσεις και μπήκα σε σχολή θεάτρου τα πράγματα ήρθαν μόνα τους», είπε για το μπαλέτο.

«Δεν βαριέμαι ούτε πλήττω»

Για τον ρόλο της ρόλος της ως Μαρία Κάλλας σηεμίωσε: «Με  ενθουσιάζει, με συγκινεί και φέρω και μεγάλη ευθύνη με αυτόν τον ρόλο και όσα συμβαίνουν πάνω στη σκηνή. Είναι κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να συμβεί στο θέατρο, παρά μόνο σε σκηνές του εξωτερικού. Βέβαια η δυσκολία υπάρχει όταν παίζεις κάθε βράδυ, το ίδιο πράγμα και θα πρέπει να το ανακαλύπτεις από την αρχή. Στον συγκεκριμένο ρόλο, δεν βαριέμαι ούτε πλήττω, όμως υπάρχουν στιγμές που με εξουθενώνει, όχι από την επανάληψη, αλλά γιατί φέρω ψυχικό βάρος. Δεν έχω συναντήσει ξανά τόσο σκοτάδι σε κανέναν από τους ρόλους που έχω παίξει».

«Είναι καθαρή τύχη που δεν έζησα κάτι τέτοιο»

Για το ελληνικό #metoo εξομολογήθηκε: «Με αιφνιδίασαν όλα αυτά αλλά αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευγνωμοσύνη στις δύο γυναίκες που το ξεκίνησαν, την Σοφία Μπεκατώρου και στην Ζέτα Δούκα και σε όλες τις υπόλοιπες μετά. Έσπασαν αυτήν τη σιωπή κι έφεραν στο φως κρυμμένες αλήθειες. Με αιφνιδίασε το μέγεθος και το βίαιο και το χυδαίο και το αποκρουστικό των καταγγελιών.

Είναι καθαρή τύχη που δεν έζησα κάτι τέτοιο γιατί πάρα πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με κατακλυσμιαίες συμπεριφορές κι αδυνατούμε να αντιδράσουμε. όλοι μπορεί να βρεθούμε σε μια τόσο σκοτεινή στιγμή και να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε. Συχνά δεν καταλαβαίνουμε ότι πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες συμπεριφορές που μας κάνουν να παγώσουμε. Όσοι έχουν υποστεί, είναι δύσκολο πολλές φορές να καταλάβουν τι τους έχει συμβεί. Τα καταχωνιάζουν για να συνεχίσουν. Θέλει χρόνο για να αρθρώσουν αυτά που έχουν συμβεί».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ