Νέες εκδόσεις από την εταιρεία "Αεράκης"

Newsroom
Newsroom

"Τα χνάρια του μέσα στο χρόνο" και "Τα δοξάρια της Κισσάμου"

Τα δοξάρια της Κισσάμου  - Bows of Kissamos

Κίσσαμος… αστείρευτη κοιτίδα πολιτισμού με πλούσια μουσική παράδοση που βαστάει γερά τα ηνία και της απονέμεται η ονομασία "Η γενέτειρα των συρτών". Ζηλευτή σε όλα της, στους ρυθμούς της, στα παιξίματά της, στη δυναμική της. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά… η Κισσαμίτικη μουσική αποτελεί από μόνη της ένα μουσικό είδος ανεπανάληπτο και άκρως επιστημονικό για μελέτη. Μάνα μεγάλων συνθετών της Κρήτης μας, γέννησε σκοπούς ανεξίτηλους στο χρόνο και που θα παίζονται όσο θα στέκει αυτός ο τόπος.

Άξιοι εκπρόσωποι αυτής της μουσικής παράδοσης είναι τα «Δοξάρια της Κισσάμου» που σας παρουσιάζουμε μέσα από αυτή την έκδοση και πιο συγκεκριμένα με αλφαβητική σειρά οι: Δημήτρης Βακάκης,  Νίκος Βρουλάκης, Διαμαντής Κοσιδεκάκης, Μιχάλης Λουφαρδάκης, Γιάννης Πολυχρονάκης, Μάρκος Ρενιέρης, Μιχάλης Σαπουνάκης, Στρατής Σκαράκης, Κυριάκος Σταυριανουδάκης, Ηλίας Χορευτάκης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και να σταθούμε στο χωριό «Βλάτος» και στους ανθρώπους του. Ένα μικρό χωριό, στην καρδιά της Κισσάμου, που  ευθύνη και χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθειά των κατοίκων του να παρουσιάζουν τέτοιες εκδηλώσεις απαράμιλλης ομορφιάς αλλά και πηγής έμπνευσης και σκέψης.

Η εταιρεία μας για ακόμη μια φορά γίνεται αρωγός και είναι παρούσα σε οτιδήποτε καλό έχει να προσφέρει και να αναδείξει αυτός ο τόπος. «Τα δοξάρια της Κισσάμου» είναι εδώ! Απολαύστε τα !!!

Ανδρέας Αεράκης

Για το Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & τις μουσικές εκδόσεις Σείστρον

 

Αγορά cd / Buy cd now: https://bit.ly/3p3biWg

Download & Streaming: https://orcd.co/ednqwz9

YouTube: https://bit.ly/3QJKy9d

Spotify: https://spoti.fi/3P1gjJq

 

Κώστας Μουντάκης - Τα χνάρια του μέσα στο Χρόνο

Η κάθε έκδοση είναι ένα ταξίδι...

Βάζοντας πλώρη λοιπόν και με συνταξιδιώτες τους συγγενείς και φίλους του Κώστα Μουντάκη, σας παραδίδουμε τρεις ανέκδοτες ηχογραφήσεις μέσα από τρία χρονικά στιγμιότυπα της διαδρομής του. 

- CD 1 Κώστας Μουντάκης – Γιώργος Κουτσουρέλης (1953)

- CD 2 Κώστας Μουντάκης – Βασίλης Σαλούστρος (1960)

- CD 3 Κώστας Μουντάκης – Νίκος Μανιάς (1987)

Ο Κώστας Μουντάκης ήταν μια προσωπικότητα που με πίστη αλλά κυρίως με πάθος για την Κρήτη, αφιέρωσε όλη του την ζωή σ’ αυτήν και σε ό,τι είχε να κάνει με αυτήν. Αγωνιστής, δουλευταράς μα πάνω απ' όλα οραματιστής ήταν τα τρία χαρακτηριστικά που συνέθεταν το πορτραίτο του Κώστα Μουντάκη, τρία στοιχεία που πιστεύουμε πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε Κρητικός.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Μάνο Μουντάκη που για ακόμη μια φορά μας εμπιστεύτηκε αυτές τις προσωπικές στιγμές του πατέρα του και σε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή την έκδοση, που με μεράκι, χαρά και συγκίνηση, κατάφεραν να μας φέρουν σε επαφή όσο πιο κοντά γίνεται με το πρόσωπο του Κώστα Μουντάκη. 

Αισθάνομαι τυχερός που με αυτό τον τρόπο γνώρισα καλύτερα έναν πρωτομάστορα της Κρητικής μουσικής που άφησε ανεξίτηλα "Τα χνάρια του μέσα στο χρόνο" και είμαι περήφανος που καταφέραμε να φέρουμε στο φως αυτή την κασετίνα.

Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να πω να μεγάλο -ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ- στο ζωγράφο της Κρήτης  Ρουσσέτο Παναγιωτάκη που φιλοτέχνησε την έκδοση  και που με καθοδήγησε μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του για να βγει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βρίσκομαι δίπλα σε βετεράνους συσσωρεύοντας γνώσεις και παράλληλα να αποκτώ σχέσεις φιλίας με τους καλύτερους του είδους! Τέλος ένα ευχαριστώ στον Λουδοβίκο των Ανωγείων για την υποστήριξη και την εύρεση του γενικού τίτλου της κασετίνας!

Ανδρέας Αεράκης

Για το “Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι” και τις εκδόσεις “Σείστρον”

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ