Όταν ο Αλέκος Φασιανός "συναντούσε" τον Νίκο Καζαντζάκη

Όταν ο Αλέκος Φασιανός "συναντούσε" τον Νίκο Καζαντζάκη

Στην οικογένεια του αποθανόντος, η Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια

Με μεγάλη θλίψη η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) πληροφορήθηκε τον θάνατο του παγκοσμίως γνωστού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, λάτρη του έργου του μεγάλου Κρητικού και ένθερμου υποστηρικτή της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.

Ενδεικτικά, αναφέρει η Εταιρεία, ότι ο Αλέκος Φασιανός το 2007, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, φιλοτέχνησε αφίσα της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.

Το 1997, στο περιοδικό  «Η Λέξη», παρουσίασε χαρακτικό με τίτλο Ο Οδυσσέας του Καζαντζάκη.

Φασιανός

Το  ίδιο έτος, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη με το Μουσείο Paul Valéry στην πόλη Σετ (Νότια Γαλλία), ο Αλέκος Φασιανός παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία έκθεση έργων του. Στην κάτωθι φωτογραφία βλέπουμε τον Γιώργο Ανεμογιάννη, την Τιτίκα Σακλαμπάνη, τον Γιώργο Στασινάκη και υπεύθυνους του Δήμου της Σετ και του Μουσείου Paul Valéry μπροστά στα έργα του μεγάλου ζωγράφου.

Φασιανός

Μετά το πέρας της αδελφοποίησης, ο Αλέκος Φασιανός πρόσφερε πίνακά του στην Δ.Ε.Φ.Ν.Κ., τον οποίο ο Γιώργος Στασινάκης δώρισε στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.

Φασιανός

Φασιανός

Στη φωτογραφία η Κλεοπάτρα Πρίφτη, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ., ο Γιώργος Στασινάκης (δείχνει τον πίνακα του Φασιανού), ο Κωστής Παπαδάκης, αντιπρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη, και η Βαρβάρα Τσάκα, διευθύντρια του Μουσείου Καζαντζάκη.

Στην οικογένεια του αποθανόντος, η Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια. 

 

Δείτε επίσης:

Αλέκος Φασιανός: Στις 14:00 το τελευταίο αντίο στο Κοιμητήριο Παπάγου

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ