Παιδικό Θέατρο: «Ο Ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στις 11.30 το πρωί και στις 17.30 το απόγευμα. 

Η παιδική παράσταση «Ο Ψαροτρομάρας» έρχεται στο κινηματοθέατρο Αστόρια την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δημιουργία του Κουκλοθέατρου Κρήτης.

Η πολυαγαπημένη παράσταση των παιδιών «ο Ψαροτρομάρας» έρχεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου για να χαρίσει χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στις 11.30 το πρωί και στις 17.30 το απόγευμα. 

Λίγα Λόγια για το έργο:

Ο Ψαροτρομάρας θέλει να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια των ψαριών στον βυθό της Ψαροχώρας. Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους, ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος πως θα τους κάνει μια χαψιά, τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα!

Ένα έργο  γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία '80. Πρόκειται για διαχρονικό παιδικό έργο, βγαλμένο από την ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης , της συνεργασίας και της οικολογίας. Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης βιώνουν την αδικία και αντιδρούν.  Έτσι, βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του!

Στις παραστάσεις μας χρησιμοποιούμε την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με τον ειδικό φωτισμό εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας , ενώ οι κούκλες  υποβοηθούμενες από τα έντονα χρώματα δείχνουν στα μάτια των θεατών σαν να κινούνται μαγικά.

Η δουλειά μας είναι αμιγώς επαγγελματική, με μεγάλες σε μέγεθος κούκλες και πρωτότυπα χειροποίητα σκηνικά.

Τα έργα μας έχουν παρουσιαστεί την τελευταία δεκαετία σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και σε  μικρά ακριτικά νησιά (Κάσος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Ψαρά, Οινούσες και πολλά άλλα), σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα)  ενώ είχαμε την τιμή να περιοδεύσουμε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες όπως Βέλγιο, Γερμανία, Ελβετία, Σουηδία, Κύπρος  και Τουρκία.

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ. 

Διάρκεια: 60 λεπτά. Ιδανικό για παιδιά ηλικίας Δημοτικού Σχολείου.

Προπώληση γίνεται στο: https://www.ticketservices.gr/event/o-psarotromaras/?lang=el 

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μας υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας:  https://www.kouklotheatro.gr , στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/kouklotheatrokritis , στο instagram: https://www.instagram.com/kouklotheatro_kritis , ενώ αποσπάσματα από τις παραστάσεις υπάρχουν στο κανάλι στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCno0qZ1lnur_zlkVZJ7EARw 

ψαροτρομάρας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ