Παρούσα στα εγκαίνια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας η ΠτΔ

Παρούσα στα εγκαίνια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας η ΠτΔ

Ξεκίνησε η τελετή των εγκαινίων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην οποία έδωσαν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ

Τα εγκαίνια τελούνται με αφορμή την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες, ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμασ Μπαχ, ο διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Διονύσης Γάγγας, ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς και ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

 

Η ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία ολοκληρώθηκε λίγες μέρες νωρίτερα. Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν με την πλήρη οικονομική στήριξη της ΔΟΕ, αφορούν στην εκ βάθρων ανακαίνιση των δωματίων, του χώρου των εστιατορίων, των συνεδριακών αιθουσών, της βιβλιοθήκης και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρου Κούβελου, που έγινε πραγματικότητα δίχως να αλλοιωθεί ο ιστορικός και εμβληματικός χαρακτήρας της Ακαδημίας.

Δείτε επίσης:

Όλα έτοιμα για την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022»

Πηγή: patrisnews

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ