Τα συναισθήματα μιας μάγισσας στα Παραμύθια της Τρίτης!

Ελένη Μπετεινάκη
Ελένη Μπετεινάκη

Η Ερμιόνη είναι μια αληθινή μάγισσα που όμως ζηλεύει τις μάγισσες των βιβλίων που έχουν βοηθό ένα ζωάκι ενώ εκείνη δεν τα έχει καταφέρει.

 

Της Ελένης Μπετεινάκη

Η στήλη των Παραμυθιών του Σαββάτου γίνεται και πάλι καθημερινή μέχρι το τέλος του 2020  προτείνοντας και παρουσιάζοντας ένα βιβλίο κάθε μέρα!

Η Ερμιόνη είναι μια αληθινή μάγισσα που όμως ζηλεύει τις μάγισσες των βιβλίων που έχουν βοηθό ένα ζωάκι ενώ εκείνη δεν τα έχει καταφέρει. Όταν η μαμά της τής  ανακοινώνει πως θα πάνε στον ζωολογικό κήπο γίνεται ευθύς πολύ χαρούμενη. Κι αφού έκανε τα μαγικά της και ο καιρός έγινε…καλός η οικογένεια ξεκίνησε την προγραμματισμένη της βόλτα. Ο ενθουσιασμός της Ερμιόνης ήταν τεράστιος. Εντυπωσιάστηκε με τα χρώματα των παπαγάλων. Όμως ούτε ο παπαγάλος ούτε το λευκό λιοντάρι θα μπορούσαν να γίνουν βοηθοί της, ούτε καν ένα από τα τεράστια ζώα που θαύμαζε το ύφος  και τον όγκο τους. Ούτε ο κροκόδειλος, ούτε τα μαϊμουδάκια, ούτε οι τάρανδοι φαινόνταν να της ταιριάζουν. Ο αδελφός της ο Αρθούρος σαν γνήσιος ιππότης την συμβούλευε και την έσωζε πάντα από κάθε παράξενο που συναντούσαν. Όμως η Ερμιόνη απογοητεύτηκε που δεν είχε καταφέρει να βρει ένα ζώο -βοηθό κι έγινε πολύ…λυπημένη. Ούτε η χελώνα που είχαν στον κήπο μπόρεσε να συνεργαστεί μαζί της κι έτσι της έμεινε μόνο ο Αρθρούρος που ήταν πάντα εκεί! Μήπως τελικά η λύση και η ευτυχία της ήταν η σχέση της με τον αδελφό της;

Είναι το τέταρτο βιβλίο μίας σειράς  για συναισθήματα των εκδόσεων Μεταίχμιο που γράφει με τον πολύ ιδιαίτερο και διασκεδαστικό τρόπο της η Ιωάννα Μπαμπέτα. Ένα βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν πως η ευτυχία συχνά είναι ακριβώς δίπλα μας αλλά δεν την βλέπουμε. Χρειάζεται ίσως να «ταξιδέψουμε» πολύ για να το καταλάβουμε.  

Ένα βιβλίο που μας δείχνει όλα τα συναισθήματα μέσα από ενέργειες μιας μικρής «Μάγισσας». Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα και βιβλίο εν συναίσθησης μιας κι όλα όσα περιγράφει και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλοι μας τα έχουμε βιώσει.

Ένα βιβλίο που επίσης με μοναδικό τρόπο έχει εικονογραφήσει η Αιμιλία Κονταίου. Οι μάγισσες της Αιμιλίας είναι  πολύ χαρακτηριστικές όπως κι όλες οι εικόνες της είναι γεμάτες χρώματα και συναίσθημα. Σαν το κείμενο της Ιωάννας…

Έξυπνο, λιτό και πολύ προσεγμένο κείμενο που αφήνει μια πολύ γλυκιά ικανοποίηση στον αναγνώστη. Με πολύ ιδιαίτερο τρόπο γράφει τις πολύ μεγάλες αλήθειες της ζωής η Ιωάννα μας.

Κι αν θέλετε να ασχοληθείτε ακόμα πιο πολύ με τα συναισθήματα στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε έναν πολύτιμο οδηγό με πληροφορίες και συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς.

*Τα συναισθήματα μιας μάγισσας, Ιωάννα Μπαμπέτα, εικ: Αιμιλία Κονταίου, εκδ. Μεταίχμιο

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82

Και μην αφήσετε τα μικρά βιβλιοπωλεία να κλείσουν! Αναζητήστε τα στο διαδίκτυο ή τηλεφωνήστε σε αυτό που είναι στη γειτονιά σας και μπορεί να σας κάνει διανομή

https://zhtunteanagnostes.blogspot.com/

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ