«Τέχνη Καθ’ Οδόν»: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τετάρτης

Newsroom
Newsroom

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από 100 και πλέον εκδηλώσεις και δράσεις, μετατρέποντας τον Δήμο Ηρακλείου σε μια μεγάλη σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. 

Την Κυριακή 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο Πάρκο Γεωργιάδη τα μαθήματα Capoeira από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Capoeira Angola Crete, η παράσταση θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και ο Χαμένος Θησαυρός» με τον Άθω Δανέλλη και το Θέατρο Σκιών Κρήτης στα Σταυράκια καθώς και η παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» από το θέατρο ΧΩΡΟΜΟΡΦΕΣ και τη Γιάννα Κεφάλα στις Δαφνές.

Επίσης, συνεχίστηκαν οι εκθέσεις «Ψηφοθετώντας…» από τον Σύλλογο Μικρασιατών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η εικαστική έκθεση «Πάμε Μαζί» από το ΚΕΘΕΑ στην αυλή του Πολύκεντρου Δήμου Ηρακλείου, η έκθεση φωτογραφίας «Πορτραίτα» από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) στο Πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τα «Τοπία της Κρήτης» στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης από την Ε.Φ.Ε.Η. καθώς και η έκθεση «Θαλασσινό Τοπίο» στον Λάκκο επίσης από την Ε.Φ.Ε.Η. 

Οι δράσεις οι οποίες είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 26 Ιουνίου είναι οι εξής: 

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (δανειστικό τμήμα)  

17:00-18:00 «Βιβλιο-παίζοντας»: Προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής απασχόλησης για τους ''λιλιπούτειους'' φίλους της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, συνεχίζοντας τον κύκλο των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, υποδέχεται τους μικρούς της φίλους και τους συστήνει τον ‘’Έλμερ’’, τον παρδαλό ελέφαντα. Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, το φόβο της απόρριψης και τη σημασία της αποδοχής, του σεβασμού, της αγάπης, της φιλίας. Γιατί όλοι είμαστε ίδιοι, συνάμα όμως τόσο μα τόσο διαφορετικοί…

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 26 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα, στο Παιδικό-Δανειστικό Τμήμα της Βικελαίας και αφορά παιδιά ηλικίας 4-7 ετών.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2813409704, κατά το ωράριο λειτουργίας της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Γιαλλελή Κωνσταντίνα (παιδαγωγός)


Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) Δουκός Μποφώρ 

20:00 -21:30 Εργαστήριο: Οπτική Επικοινωνία και κοινωνική φωτογραφία  

Κοινωνικά θέματα, όπως οι ανισότητες, η περιβαλλοντική καταστροφή, οι πόλεμοι και η ανάγκη για παγκόσμια ειρήνη αλλά και ζητήματα καθημερινής ζωής, απασχολούν κάποιους καλλιτέχνες, οι οποίοι δημιουργούν με αγωνιστική προσέγγιση και στοχεύουν  στην αμφισβήτηση της υπάρχουσας συναίνεσης.

Στο εργαστήριο θα αναλυθεί πως η φωτογραφία γίνεται το μέσον για την ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων, την ευαισθητοποίηση και την δημιουργία ενσυναίσθησης και θα παρουσιαστούν καλλιτέχνες που σε μια κοινή ή ατομική προσπάθεια “διαμαρτυρίας” ζητούν, με τα έργα τους, να καταλάβουν δημόσιο χώρο για να αναστατώσουν την τέλεια εικόνα για σημαντικά άλλα και “λιγότερο σημαντικά” θέματα. 

Ομιλητής:  Βασιλάκη Μαρία, μέλος ΔΣ της ΕΦΕΗ 

 

Κάτω Ασίτες 

20:00 Πλουμιστά Παραμύθια: «Ιστορίες του κυρ-ήλιου» με την Ευαγγέλια Ορφανουδάκη.  

Μουσικοαφηγηματική παράσταση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους! Αφηγήτρια και μουσικός ακροπατούν πάνω σε ηλιαχτίδες και με λόγο προφορικό και σκοπούς παραδοσιακούς σας καλούν να συμπορευτείτε μαζί τους. Ηλιοβασιλέματα και γλυκιές ανατολές, κόρες λιογέννητες και περιβόλια του ουρανού απλώνουν άπλετο φως και ιστορούνται.

Πρωτότυπη μουσική και ηχοτοπία: Ισίδωρος Παπαδάκης.

 

Πλατεία Αγίας Αικατερίνης 

20:30 Συναυλία:  ''Η φύση πρωταγωνιστεί στα τραγούδια μας''  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισσία»

Η χορωδία , οι σολίστ και η ορχήστρα του συλλόγου παρουσιάζουν μια συναυλία αφιέρωμα στη μητέρα γη, τη φύση.   

Η φύση συνδέεται με τον άνθρωπο ο οποίος εξαρτάται από αυτή την πηγή ζωής για την επιβίωσή του.  Με την επιλογή των τραγουδιών, διακρίνεται η ανάγκη επιστροφής σ’ ένα φυσικό τρόπο, σ’ ένα λιγότερο αγχωτικό τρόπο ζωής και κατ’ επέκταση στη φύση

Κείμενα, επιμέλεια και μουσική διεύθυνση: Μαίρη Μαρκοπούλου           

Ορχήστρα:   Ρασούλη  Μαντώ (Βιολί),  Μπαλαμούτσος Κώστας (Ακορντεόν), Παπαδάκης  Μανώλης (Κιθάρα) , Λιβιέρης Στέλιος (Μπουζούκι), Μητσιμάρης Νώντας (Λαούτο), Ελευθερίου  Νίκος (Κρουστά),  Παπαδάκης Κυριάκος (Ντράμς) 

 

Άγιος Μύρωνας 

21:00  ΖΑΚΡΙΣ Magic Show … “Zakris Secrets” 

Μια θεατρομαγική παράσταση από τον μοναδικό μάγο και μένταλιστ Zakris και την ομάδα του!  


 

Άγιος Σύλλας 

21:00   Συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Χάρη Φασούλα. 

Συντελεστές: Χάρης Φασουλάς (μαντολίνο τραγούδι), Μιχάλης Μπελιβάνης (λύρα, τραγούδι), Γιώργος Μπαμπάτσης (λαούτο), Μανώλης Δρίμης (κιθάρα) Αναστασία Φασουλά (τραγούδι, μπεντίρ) 

Συνεχίζουν οι εκθέσεις: 

Βασιλική Αγίου Μάρκου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου 

«Ψηφοθετώντας … » Έκθεση ψηφιδωτών έργων από τον Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης “Ο Άγιος Πολύκαρπος”.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00,  Σάββατο 09:00 - 14:00, Κυριακή – Αργίες:  Κλειστά

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 με Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

 

Πατάρι Βιβλιοπωλείου Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης 

«Πορτραίτα»: Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη – Σάββατο 09:00 -14:30, Τρίτη – Τετάρτη - Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 -21:00,   Κυριακή – Αργίες: Κλειστά

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17 έως και Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

 

Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (αυλή)  

«Πάμε Μαζί» -Εικαστική έκθεση με έργα που δημιουργήθηκαν στο Διαδραστικό Εικαστικό Εργαστήρι του τμήματος εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Λούλας Μεταξά. 

Διάρκεια έκθεσης Παρασκευή 21 έως Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 

 

Λεωφόρος Δικαιοσύνης  (προς πλατεία Δασκαλογιάννη) 

«Τοπία της Κρήτης»: Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.) 

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 17  έως και Κυριακή 30  Ιουνίου 2024 

 

Λάκκος 

«Θαλασσινό τοπίο» -  Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)  

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ