Θέλω μια άλλη μαμά* ….στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Ελένη Μπετεινάκη
Ελένη Μπετεινάκη
Θέλω μια άλλη μαμά* ….στα Παραμύθια του Σαββάτου!

Δείτε και ακούστε την ιστορία του βιβλίου: Θέλω μια άλλη μαμά! «ζωντανά» στο Youtube το Σάββατο 9 Μάϊου 2020 στις 10.00 το πρωί εδώ : https://youtu.be/qvXuSDKzcAE

Της Ελένης Μπετεινάκη

Τα Παραμύθια του Σαββάτου "ζωντανεύουν" με αναγνώσεις βιβλίων και αφηγήσεις παραμυθιών με κούκλες και μας κρατούν συντροφιά όσο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.

Κάθε μέρα κι ένα βιβλίο….κάθε βράδυ ένα παραμύθι!

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον Γρηγόρη, το γλυκό αγόρι με τις κίτρινες μπότες, το αρκουδάκι και τη μεγάλη καρδιά! Ο Γρηγόρης είναι ένα πολύ πολύ δραστήριο παιδί. Τόσο πολύ, που μερικές φορές η μαμά του πιστεύει ότι το παρακάνει. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, ο Γρηγόρης φτάνει στο σημείο να ξεστομίσει ότι θέλει μια άλλη μαμά, και η μαμά του απαντάει ότι ξέρει κάποια που θα του ταίριαζε. Ο Γρηγόρης φεύγει θυμωμένος. Όταν αρχίζει να ονειρεύεται ότι ζει μια περιπέτεια με την καινούρια του μαμά, ξεπερνάει τον φόβο και τη μοναξιά. Με έξυπνο και γλυκό τρόπο, το Θέλω μια Άλλη Μαμά! είναι μια όμορφη ιστορία για την ανεξαρτησία, τη φαντασία αλλά και τη βαθιά αγάπη που υπάρχει ανάμεσα στο παιδί και στον γονιό του.

 

1

Μια ιστορία που μας δείχνει πως τα παιδικά πείσματα κρατούν πολύ λίγο και πως η αγάπη για την δική μας μαμά είναι αναντικατάστατη. Μια ιστορία καθημερινότητας σε πολλές οικογένειες  γεμάτη έντονα συναισθήματα, μυρωδιές και φαντασία. 

Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει υπέροχα η Ζενεβιέβ Γκαντμπού.

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μάϊου το βιβλίο αποτελεί μια πρόταση και αφορμή για πολλές συζητήσεις με θέμα του την μητρική αγάπη, τις συμπεριφορές και τους φανταστικούς κόσμους των μικρών παιδιών. 

*Θέλω μια άλλη μαμά, Ναντίν Ρομπέρ, εικ: Ζενεβιέβ Γκαντμπού, εκδόσεις Ερευνητές.

Δείτε  το βιβλίο εδώ : https://www.greekbooks.gr/thelo-mia-alli-mama.html 

 

https://zhtunteanagnostes.blogspot.com/ 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ