Θερμό χειροκρότημα στην “Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης

Newsroom
Newsroom

Ξεχωριστές συναυλίες στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, και σε όλη την Κρήτη από την Συμφωνική ορχήστρα νέων Κρήτης -Δήμου Ηρακλείου & Young wind Masters

Με επιτυχία και το θερμό χειροκρότημα θεσμικών εκπροσώπων,και των φιλότεχνων ντόπιων και ξένων επισκεπτών, συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Κρήτης της Περιφέρειας με την ”Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. )& Young wind.Masters.

Η έναρξη των  συναυλιών χθες στα Χανιά στο εμβληματικό Ενετικό Φρούριο Φιρκά είχε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, ενώ απόψε στις 9 μμ η “Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση», με τον γνωστό και αναγνωρισμένο μαέστρο Μίλτο Λογιάδη θα αγκαλιάσει τους φιλότεχνους του Ρεθύμνου στο Φρούριο Φορτέτζα και ακολουθούν συναυλίες την Κυριακη στις Αρχάνες και την Τρίτη στην Κριτσά.

Οι νέοι μουσικοί απο την Κρήτη και την Αυστρία χειροκροτήθηκα θερμά στα Χανιά απ´ όλους, για τις υψηλής ποιότητας μουσικές ερμηνείες τους σε μια πανδεσία ήχων, χρωμάτων, κάτω από το φεγγάρι και τον έναστρο ουρανό. Θερμό παράλληλα ήταν το καλως όρισμα  των συντελεστών θεσμικών εκπροσώπων, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του Αντιδημάρχου Χανίων Γιάννη  Γιαννακάκη, της Αντιδημάρχου Ηρακλειου-Προέδρου της ΔΗΚΕΗ Ρένας Παπαδάκη, του  Χρήστου Μαράντου καθηγητή -εκπροσώπου του Πανεπιστημίου της  Βιέννης ,παρόντων του Εντεταλμένου συμβούλου Τέχνης και Σύγχρονου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Ευάγγελου Ζάχαρη, του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημαντηράκη που όλοι μαζί χειροκρότησαν και συνεχάρησαν τον μαέστρο και τα παιδιά μουσικούς από την Κρήτη και την Αυστρία. 

Η “Ελληνο-Aυστριακή Μουσική Συνάντηση» υπό την Μουσική Διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη θα προσφέρει στο φιλότεχνους πολίτες τη δυνατότητα να απολαύσουν υψηλής ποιότητας μουσικές ερμηνείες από τον χώρο της κλασικής μουσικής, με νέους και ιδιαίτερα ταλαντούχους μουσικούς από την Βιέννη και την Κρήτη.

Οι συναυλίες που προσφέρει η Περιφέρειας Κρήτης με ελεύθερη είσοδο-δωρεάν, στους πολίτες, γίνονται σε συνδιοργάνωση με τις κατά τόπους εφορείες αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου-ΔΗΚΕΗ (Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου),το Πανεπιστήμιο Βιέννη, τους δήμους(Χανίων, Ρεθύμνου, Αρχανών-Αστερουσίων, Αγίου Νικολάου) - φορείς του τόπου.

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας.

Πρόκειται για σειρά συναυλιών σε ιστορικά μνημεία στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στις Αρχάνες Ηρακλείου και στην Κριτσά Λασιθίου με στόχο  το διάλογο ανάμεσα σε αυστριακούς και Έλληνες νέους μουσικούς και την ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας, η οποία θα εκφραστεί μέσα από τη μουσική αλληλεπίδραση και την συν δημιουργία. Στους ευρύτερους στόχους αυτού του προγράμματος, που προωθεί το φεστιβάλ Κρήτης και που εκπονήθηκε από κοινού από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Μουσικής-Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας, είναι και η στήριξη νέων μουσικών στην πορεία τους προς μια επιτυχημένη καριέρα ως καλλιτέχνες. 

Έτσι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης,  η Συμφωνική ορχήστρα νέων Κρήτης -Δήμου Ηρακλείου και το 12μελες μουσικό σύνολο “Young Wind Masters” από το Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, θα πραγματοποιήσουν  τέσσερις συναυλίες σε όλους τους νομούς της Κρήτης με το εξής πρόγραμμα: 

Α΄ Μέρος ”Young Wind  Masters” - Διάρκεια 40΄.1) A.Dvorak, Serenade.2) Ch. Gounod, Petite Symphonie

3) Mozart, Zauberflöte Ouverture.4) Kurt Schmid, Galopp 

 Β΄ Μέρος: Συμφωνική ορχήστρα νέων Κρήτης -Δήμου Ηρακλειου (ΣΟΝΚΔΗ )& “Young WindMasters” - Διάρκεια 37'.1) Oboe Concerto in D minor, S.Z799 Marcello, Alessandro.2) Sinfonia Concertante in B-Dur für Oboe, Fagott, Violine und Cello + Orchester J. Haydn.

 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 

14 ΙΟΥΛΙΟΥ- ΕΝΕΤΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΙΡΚΑ - ΧΑΝΙΑ

«Ελληνο-Aυστριακή Μουσική Συνάντηση» Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. & Young wind Masters

Ώρα έναρξης: 21.00

Μουσική Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Υπό την  Αιγίδα: Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Συνδιοργάνωση: Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων

Συνεργασία: Δήμος Χανίων, Δήμος Ηρακλείου, ΔΗΚΕΗ, ΣΟΝΚΔΗ, Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

 15 ΙΟΥΛΙΟΥ- ΕΝΕΤΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ

«Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. & Young wind Masters

Ώρα έναρξης 21.00

Μουσική Διεύθυνση: Ιωάννης Πρωτόπαππας

Υπό την  Αιγίδα: Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Συνεργασία: Δήμος Ρεθύμνου, Δήμος Ηρακλείου,  ΔΗΚΕΗ, ΣΟΝΚΔΗ, Πανεπιστήμιο της

Βιέννης.

 17 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

«Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. & Young wind Masters

Ώρα έναρξης: 21.00

Μουσική Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Υπό την  Αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Συνεργασία: Δήμος  Αρχανών Αστερουσίων,   Δήμος Ηρακλείου, ΔΗΚΕΗ, ΣΟΝΚΔΗ,

Πανεπιστήμιο της Βιέννης

19 ΙΟΥΛΙΟΥ- ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΡΑΣ ΚΡΙΤΣΑΣ

«Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. & Young wind Masters

Ώρα έναρξης: 21.00

Μουσική Διεύθυνση: Ιωάννης Πρωτόπαππας

Υπό την  Αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Συνδιοργάνωση: Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Συνεργασία: Δήμος Αγίου Νικολάου  Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Δήμος Ηρακλείου, ΔΗΚΕΗ, ΣΟΝΚΔΗ,

Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Για να ενημερωθείτε συνολικά για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κρήτης επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα : https://www.crete.gov.gr/festival-kritis/

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ