Η "Εθνική Κρήτης" στο Μαραθώνιο τρέχει στην αυθεντική διαδρομή!

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Οι καλύτεροι του νησιού στον τελικό του Run Greece τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο - Με καλούς οιωνούς, στην Αθήνα, η ομάδα της Κρήτης

Της Κατερίνας Παντινάκη

Με πνεύμα ακμαίο, αξιώσεις και ελπίδες "πετάει", το πρωί του Σαββάτου, για την Αθήνα η Ομάδα της Κρήτης που θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το μοναδικό κλίμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, να τερματίσει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο και να χειροκροτηθεί από περίπου 20.000 θεατές!

Δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες, διαφόρων ηλικιών, που είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στον αγώνα Run Greece Ηράκλειο θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, έναντι αντίστοιχων ομάδων από άλλες έξι Περιφέρειες της Ελλάδας, που συμμετείχαν στις διοργανώνεις σε Λάρισα, Καστοριά, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Ρόδο.

Δύο 24ωρα (και κάτι) πριν σημάνει η εκκίνηση του τελικού αγώνα του Run Greece, σε έναν αγώνα 3 χιλιομέτρων αυτή τη φορά, διακόψαμε από τον "πυρετό" των προετοιμασιών τον τεχνικό σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ, Μάρκο Καλούδη, ο οποίος μας μίλησε για το εγχείρημα των Κρητικών δρομέων, που θα τα δώσουν όλα ... για τη φανέλα!

"Είναι η τρίτη φορά που ως Κρήτη συμμετέχουμε σε αυτό τον αγώνα. Το 2017 είχαμε έρθει πρώτοι στους άνδρες και τρίτοι στις γυναίκες, ενώ το 2018 τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είχαν "τερματίσει" δεύτεροι στη βαθμολογία, με μόλις ένα βαθμό διαφορά από την πρώτη ομάδα" - λέει ο κ.Καλούδης, μεταφέροντας εξαρχής το πόσο πιστεύει στην ομάδα της Κρήτης!

"Έχω παρακολουθήσει τις προπονήσεις και μπορώ να πω ότι έχουμε ελπίδες να είμαστε πρώτοι στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες" - προσθέτει, μην παραλείποντας ωστόσο να υπενθυμίσει ότι πάντα υπάρχουν και ... οι αστάθμητοι παράγοντες.

Το εγχείρημα "τρέχει" ο ΣΕΓΑΣ, που για άλλη μια φορά εργάζεται στηρίζοντας τον αθλητισμό. "Οι αθλητές μας απολαμβάνουν ένα πολύ καλό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ. Ταξιδεύουν στην Αθήνα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου, τερματίζουν στο Καλλιμάρμαρο λίγο πριν τον πρώτο μαραθωνοδρόμο και μπροστά σε 20.000 κόσμου!" - λέει ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ και με λίγες λέξεις μας μεταφέρει στο πανηγυρικό και γεμάτο ενέργεια κλίμα της ερχόμενης Κυριακής.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Κρήτης που θα ταξιδέψουν για την Αθήνα, θα συναντηθούν αύριο Σάββατο 9 Νοεμβρίου, όσοι είναι από Ηράκλειο και Λασίθι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου μπροστά από τα γραφεία της Aegean στις 10.00 το πρωί και όσοι είναι από τα Χανιά στο αεροδρόμιο Χανίων, στο εκδοτήριο εισιτηρίων της Aegean, στις 08.00, με τον Παναγιώτη Αντωνακάκη εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ και εκπροσώπους των φορέων του νησιού να τους αποχαιρετούν, με ευχές για επιτυχία!

Το σήμα της εκκίνησης στον τελικό του Run Greece, το πρωί της Κυριακής, θα δοθεί στις 10.35 επί της Βασ. Σοφίας στο ύψος της οδού Ζαχάρωφ. Στο τελικό του RUN GREECE έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι αθλητές και αθλήτριες που προκρίθηκαν από τον αντίστοιχο αγώνα 5χιλ. στο Run Greece της περιφέρειας που ανήκουν και συγκεκριμένα για την Κρήτη από το RUN GREECE HΡΑΚΛΕΙΟ, που διοργανώνουν κάθε χρόνο ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή, αλλά και τις μετακινήσεις των 20 μελών της ομάδας της Κρήτης στην Αθήνα αναλαμβάνει γνωστή ασφαλιστική εταιρεία.

Η ομάδα της Κρήτης απαρτίζεται από τους:

Κατηγορία 18-34: Τσολάκης Θεόδωρος, Μαστοράκης Γιώργος, Βαρδάκης Εμμανουήλ, Κοκοκιός Βαγγέλης, Δόβρου Κατερίνα, Λεμοντζόγλου Αδαμαντία, Μπελαδάκη Νίκη, Καραταράκη Κατερίνα.
Κατηγορία 35-39: Χατζάκης – Καζάνης Χρήστος, Ζαραφωνίτη Μαρία
Κατηγορία 40-44: Κωστάκης Αντώνης, Διακάκη Ζωή
Κατηγορία 45-49: Παπαδάκης Σταμάτης, Τρούλη Μαριάννα
Κατηγορία 50-54: Κορνάρος Γεώργιος, Βογιατζή Δήμητρα
Κατηγορία 55-59: Γρυφάκης Εμμανουήλ, Τελιοπούλου Ράνια
Κατηγορία 60 + : Φιλιππάκης Εμμανουήλ, Τζαγκαράκη Ειρήνη

Μιλώντας για τον Αθλητισμό στην Κρήτη, ο κ.Καλούδης αναφέρεται στην στροφή προς τον αθλητισμό που διαπιστώνει, ιδίως την τελευταία πενταετία. "Οι οικογένειες επέλεξαν, μέσα στην κρίση, να ασχοληθούν τα παιδιά με τον αθλητισμό", λέει. Όχι προσδοκώντας τις διακρίσεις και ... ένα καλύτερο μέλλον, αλλά "για καλύτερη υγεία", συνειδητοποιώντας ότι ο αθλητισμός συνδράμει καταλυτικά στο "ευ ζειν" και ... δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα.

Αυτή η μαζική στροφή στον αθλητισμό, σε συνδυασμό φυσικά με τη σωστή δουλειά που γίνεται από τα σωματεία, φαίνεται πως φέρνει και αποτελέσματα. "Εχουμε ταλέντα στον στίβο. Η Κρήτη θεωρείται καλή περιφέρεια και μάλιστα στην αξιολόγηση, είμαστε στην 4η θέση μετά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά" - αναφέρει ο Μάρκος Καλούδης.

Η άθληση όμως δεν κάνει ... διακρίσεις και δεν είναι προνόμιο των "μικρών". "Έρχονται και ενήλικες, ειδικά σε ηλικίες άνω των 30 ετών" - προσθέτει ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, προσθέτοντας πως ιδιαίτερη άνθηση γνωρίζει το λεγόμενο "δρομικό κίνημα", το οποίο άλλωστε και ο ΣΕΓΑΣ στηρίζει.

Και πράγματι, όλο και πιο συχνά βλέπουμε ανθρώπους να αθλούνται στους δρόμους, τρέχοντας πριν τη δουλειά, σε ένα ενδιάμεσο διάλειμμα, ή το βράδυ για ... αποσυμπίεση! Ο κ.Καλούδης δεν ξεχνά να αναφέρει τη μεγάλη υποστήριξη που δείχνουν στον Κλασικό Αθλητισμό τόσο η Περιφέρεια Κρήτης όσο και όλοι οι δήμοι, φροντίζοντας να πληροφορούνται τις ανάγκες και να δρομολογούν την κάλψή τους.

"Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μεγάλος μας σύμμαχος. Στηρίζουν κάθε αίτημα - τη διοργάνωση των αγώνων, τους αθλητές και τα σωματεία, τα Στάδια" - λέει ο Μάρκος Καλούδης, αναγνωρίζοντας πάντως πως οι υποδομές - όπως άλλωστε κάθετι που είναι "ζωντανό" - θέλουν πάντα βελτίωση. "Είμαστε σε καλό επίπεδο. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα συντήρησης στο Στάδιο Ελευθερίας, το Στάδιο του Γάλλου στο Ρέθυμνο, ένα Στάδιο που θέλουμε στη Σητεία όπου τώρα κατασκευάζεται ο ελαστικός τάπητας προς αντικατάσταση του χωμάτινου, και βέβαια το σκέπαστρο στο Παγκρήτιο, τότε θα είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση" - υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι σε εξέλιξη ή δρομολογημένα, ενώ υπάρχουν δύο ακόμη εκκρεμότητες: ένα κλειστό προπονητήριο στίβου, με το Ηράκλειο να προκρίνεται ως πόλη για την χωροθέτησή του, καθώς και ένα προθερμαντήριο κοντά στο Στάδιο Χανίων για την προετοιμασία των αθλητών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ