Ένας μήνας πρόληψης που διαρκεί...365 ημέρες!

Ένας μήνας πρόληψης που διαρκεί...365 ημέρες!

Ο γιατρός Γιώργος Πιτσούλης μίλησε στο Livetalks για τον καρκίνο του μαστού και την προσπάθεια να "νικηθεί" το θεριό

Ένα "ευχάριστο" άνοιγμα ψαλίδας παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και σε επίπεδο Κρήτης, σε ότι αφορά τον καρκίνο του μαστού
Μιλώντας στο Livetalks, ο γιατρός και πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης, υπογράμμισε πως παρ' ότι καταγράφεται αύξηση των περιπτώσεων γυναικών με καρκίνο του μαστού, ωστόσο υπάρχει μείωση της θνησιμότητας. Και αυτό, όπως τόνισε ο ίδιος, οφείλεται κυρίως στην πρόληψη και την σωστή ενημέρωση των γυναικών, που πλέον μπορούν πιο "εύκολα" να προλάβουν τα χειρότερα. 

Φτάνοντας στο τέλος του Οκτωβρίου, που έχει θεσμοθετηθεί ως "μήνας πρόληψης και ενημέρωσης" για τον καρκινο του μαστού, ο κ. Πιτσούλης - που να σημειωθεί ήταν ο εμπνευστής της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης - ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο μήνας αυτός "διαρκεί ακόμα 11"!  Όπως έσπευσε να συμπληρώσει: "Δείχνουμε το δρόμο αλλά είναι στο χέρι της γυναίκας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υγεία της" 

"Τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα, είναι ενημερωμένες περισσότερο οι γυναίκες, ωστόσο η προσπάθεια δεν σταματά" τόνισε ο γιατρός, υπογραμμίζοντας τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχει να παρουσιάσει η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης. 
"Είναι 100άδες τα αιτήματα για επισκέψεις της κινητής μονάδας " υπογράμμισε ο κ. Πιτσούλης, ο οποίος επεσήμανε ότι μπορεί - λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να έχουν αλλάξει οι σχεδιασμοί ωστόσο η προσπάθεια δεν σταματά. 

Μια γυναίκα στις 8 θα νοσήσει, σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα, και το ζήτημα είναι να εντοπιστεί το πρόβλημα στη γέννησή του. "Δεν υπάρχει καλύτερος γιατρός από την έγκαιρη διάγνωση", τόνισε ο κ. Πιτσούλης υπογραμμίζοντας ότι αυτό σημαίνει πως η γυναίκα είναι σε θέση να προλάβει τα χειρότερα. 

Ακούστε τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Livetalks:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ