Το φυσικό αντικαταθλιπτικό - Βελτίωση σε τρεις εβδομάδες

Εντυπωσιακά ευρήματα από τη νέα έρευνα

Αυστραλοί επιστήμονες μελέτησαν νεαρούς με έντονα χαρακτηριστικά κατάθλιψης, και βρήκαν την επίδραση που έχει στη ψυχολογία τους μια ισορροπημένη διατροφή.

«Έχουμε στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση πολλών επεξεργασμένων τροφίμων αυξάνει το κίνδυνο κατάθλιψης» σχολίασε η επικεφαλής ερευνητής Heather Francis λέκτορας Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Macquarie του Σίδνεϊ.

Μετά από παρακολούθηση και πιστή τήρηση του διατροφολογίου, παρατήρησαν ότι αυτοί που τρέφονταν με επεξεργασμένες τροφές, γλυκά, κονσέρβες και τηγανητά φαγητά, παρουσίασαν επιδείνωση της κατάστασής τους.

Αντιθέτως, όσοι τήρησαν αυστηρά το πρόγραμμα των 3 εβδομάδων που στηρίζοταν αποκλειστικά στα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, στο ελαιόλαδο και στα ψάρια, παρουσίασαν αισθητή διαφορά στη ψυχολογία τους, ενώ ένα 3% υποστήριξε ότι νίκησε την κατάθλιψη.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ