Γ. Χριστοφάκης: «Η οστεοπόρωση είναι μια σιωπηλή, χρόνια νόσος»

Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Χρήσιμες συμβουλές και σημαντικές πληροφορίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης από τον υπεύθυνο του Ιατρείου Οστεοπόρωσης στο «Κνωσός Διάγνωσις»

Παγκόσμια ημέρα της οστεοπόρωσης η σημερινή με τους επιστήμονες να επισημαίνουν την αναγκαιότητα της προστασίας των οστών μας. Η ασθένεια αυτή που προσβάλλει τα οστά κάνοντας μας επιρρεπείς στα επαναλαμβανόμενα κατάγματα, προλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται αρκεί η διάγνωση να γίνει έγκαιρα.

Με αφορμή την 20η Οκτωβρίου ο κ. Γιώργος Χριστοφάκης, Χειρουργός Ορθοπεδικός και υπεύθυνος του Ιατρείου Οστεοπόρωσης στα Διαγνωστικά Κέντρα «Κνωσός Διάγνωσις» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να αμελούμε την καλή υγεία των οστών μας.

«Η οστεοπόρωση είναι ένα από τα πιο σοβαρά νοσήματα» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφάκης χαρακτηρίζοντας την «σιωπηλή χρόνια νόσο» καθώς δεν προειδοποιεί με συμπτώματα. Μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος του Ιατρείου Οστεοπόρωσης στα «Κνωσός Διάγνωσις» εξηγεί τη σημασία της διατροφής και της άσκησης, διευκρινίζει με ποια συχνότητα θα πρέπει να γίνονται οι προβλεπόμενες εξετάσεις και υπογραμμίζει ότι η ασθένεια αυτή μπορεί να προσβάλλει εξίσου γυναίκες και άνδρες, ακόμη και μικρά παιδιά.

Ακούστε τις συμβουλές του κ. Γιώργου Χριστοφάκη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Στα Διαγνωστικά Κέντρα «Κνωσός Διάγνωσις» λειτουργεί Διαγνωστικό Τμήμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, μια μη επεμβατική μέθοδος που χρησιμοποιείται για να μετρηθεί η μάζα των οστών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των «Κνωσός Διάγνωσις» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.knossosdiagnosis.gr/ ή επικοινωνήστε στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Κέντρο Λεωφόρου Κνωσού: 2810 360032, 2810 212141

Κέντρο Νέας Αλικαρνασσού: 2810 287094, 2810 222210

Διαβάστε επίσης:

Κερματοδέκτες του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης τοποθετήθηκαν στα «Κνωσός Διάγνωσις»

Οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις που χρειάζεται να κάνουν όλες οι γυναίκες

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ