ΥΓΕΙΑ

Χαρουπάλευρο: 9 σημαντικά οφέλη για την υγεία

Δείτε τα θρεπτικά συστατικά της σκόνης χαρουπιού, καθώς και τα οφέλη της για την υγεία.

χαρουπάλευρο
Photo Credits: @Pixabay

Η σκόνη από χαρούπια, γνωστή και ως χαρουπάλευρο, αποτελεί μια εναλλακτική του κακάο.

Παρασκευάζεται από αποξηραμένους, καβουρδισμένους λοβούς χαρουπιού, μοιάζει με τη σκόνη κακάο και χρησιμοποιείται συχνά ως φυσικό γλυκαντικό σε αρτοσκευάσματα.

Είναι γλυκό και έχει μοναδική γεύση.

Δείτε τα θρεπτικά συστατικά της σκόνης χαρουπιού, καθώς και τα οφέλη της για την υγεία.

 

Διατροφικά στοιχεία

 Ποσότητα
Σάκχαρα6 g
Νάτριο0 g
Ασβέστιο42 mg
Φυτικές ίνες5 g
Σίδηρος0.35 g
Μαγνήσιο6 mg
Κάλιο99 mg
Ριβοφλαβίνη (Β2)0.055 mg
Νιασίνη (Β3)0.228 mg

Δεν έχει λιπαρά

Το χαρουπάλευρο δεν περιέχει λιπαρά. Εάν ακολουθείτε διατροφή με λίγα λιπαρά, η σκόνη χαρουπιού είναι μια καλή επιλογή. Έχετε όμως υπόψιν ότι έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες από τη σκόνη κακάο.

 

Μόλις δύο κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο έχουν 6 γραμμάρια ζάχαρης, περίπου 1,5 κουταλάκι του γλυκού.

Ένα φλιτζάνι χαρουπόσκονη έχει 51 γραμμάρια ζάχαρης και λιγότερο από 1 γραμμάριο λίπους.

Δεν έχει νάτριο

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, ο μέσος Αμερικανός λαμβάνει 3.400 mg νατρίου ημερησίως. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2.300 mg.

Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά ακόμη λιγότερο, μόλις 1.500 mg ημερησίως.

Η υπερβολική ποσότητα νατρίου στη διατροφή, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για:

  • υπέρταση
  • έμφραγμα
  • εγκεφαλικό επεισόδιο
  • οστεοπόρωση
  • νεφρικά προβλήματα

Το αλεύρι από χαρούπια δεν περιέχει νάτριο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

 

Περισσότερα στο onmed.gr
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση