ΥΓΕΙΑ
Οι τροφές που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου σε μόλις ένα 24ωρο

Οι διαταραχές του ύπνου μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις, επηρεάζοντας την καρδιαγγειακή και μεταβολική υγεία, τη μνήμη, τη μάθηση, την παραγωγικότητα, τη ρύθμιση της διάθεσης, τις διαπροσωπικές σχέσεις και πολλά άλλα.
Αποδεικνύεται ότι ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μπορεί να είναι η διατροφή.
Νέα μελέτη ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και του Πανεπιστημίου Κολούμπια, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών κατά τη διάρκεια της ημέρας συσχετίζεται με πιο ήσυχο ύπνο το ίδιο βράδυ.
«Οι αλλαγές στη διατροφή θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια νέα, φυσική και οικονομικά αποδοτική προσέγγιση για την επίτευξη καλύτερου ύπνου», δήλωσε η συν-συγγραφέας της μελέτης Esra Tasali, διευθύντρια του Κέντρου ύπνου του Πανεπιστημίου του Σικάγο.
«Οι χρονικές συσχετίσεις και τα αντικειμενικά μετρήσιμα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, αποτελούν κρίσιμα βήματα προς την κάλυψη ενός κενού σε σημαντικές γνώσεις για τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.
Αποκαλύπτοντας τη σχέση διατροφής και ύπνου
Μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερο υγιεινές διατροφικές συνήθειες και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και ζάχαρη.
Προηγούμενες μελέτες παρατήρησης έδειξαν ότι η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συσχετίστηκε με καλύτερη συνολική ποιότητα ύπνου.
Περισσότερα στο onmed.gr