Πόσο βοηθά τελικά στην απώλεια βάρους το νερό με το λεμόνι

Πόσο βοηθά τελικά στην απώλεια βάρους το νερό με το λεμόνι

Κατά πόσο όμως ισχύουν οι διάφορες απόψεις που έχουν διατυπωθεί για το νερό με το λεμόνι

Το νερό με λεμόνι ζεστό ή κρύο, λέγεται ότι βοηθά τον οργανισμό να κάψει λίπος, βελτιώνοντας τη διαδικασία της πέψης και αυξάνοντας τα επίπεδα ενέργειας. Κατά πόσο όμως ισχύουν οι διάφορες απόψεις που έχουν διατυπωθεί;

Κατ’ αρχήν ο χυμός από μισό λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό περιέχει 6 θερμίδες, πολύ λιγότερες από τον χυμό πορτοκαλιού που ένα ποτήρι περίπου 200 ml έχει 110 θερμίδες ή ένα αναψυκτικό που έχει 182 θερμίδες το μισό λίτρο.

Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού διατηρεί τον οργανισμό ενυδατωμένο, και αυτό σημαίνει ότι γίνεται απρόσκοπτα η μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζεται η θερμοκρασία, βελτιώνεται η σωματική απόδοση και η αποβολή των αποβλήτων από το σώμα.

Έρευνες δείχνουν ότι η ενυδάτωση βοηθά στην απώλεια λίπους γιατί μπορεί να αυξήσει την διάσπαση των λιπών.

Η καλή ενυδάτωση συμβάλει επίσης στην μείωση της κατακράτησης υγρών, η οποία προκαλεί συμπτώματα όπως φούσκωμα, πρήξιμο και αύξηση βάρους.

Αυξάνει τον μεταβολισμό

 

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση αρκετού νερού μέσα στην ημέρα αυξάνει τον μεταβολισμό. Η καλή ενυδάτωση ενισχύει την λειτουργία των μιτοχονδρίων τα οποία βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας για το σώμα, άρα αυξάνεται ο μεταβολισμός που με την σειρά του οδηγεί σε επακόλουθη απώλεια βάρους.

 

Σε μία μελέτη, βρέθηκε ότι το νερό αυξάνει το μεταβολικό ποσοστό κατά 30% για 30-40 λεπτά, ενώ άλλη έρευνα σε 21 υπέρβαρα παιδιά. έδειξε ότι πίνοντας 10 ml νερού ανά κιλό σωματικού βάρους, αυξήθηκε ο μεταβολισμός τους κατά 25% για 40 λεπτά.

Ωστόσο, η έρευνα για το νερό με λεμόνι και τον μεταβολισμό είναι σχετικά περιορισμένη, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται. Επειδή όμως το νερό είναι το κύριο συστατικό, πιθανόν η προσθήκε λεμονιού να έχει τα ίδια οφέλη για τον μεταβολισμό, όπως και το απλό νερό.

Το νερό με λεμόνι περιέχει εξαιτίας του χυμού λεμονιού, βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, αλλά τα θρεπτικά αυτά συσταστικά δεν επηρεάζουν το σωματικό βάρος.

Νεφρολιθίαση 

Πάντως, έρευνα έχει δείξει ότι το νερό με λεμόνι μπορεί να έχει κάποια οφέλη στην πρόληψη της νεφρολιθίασης, λόγω των οξέων που περιέχει.

Το νερό με λεμόνι μπορεί να σας κάνει να νιώθετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να υποστηρίξει την ενυδάτωση, να ενισχύσει τον μεταβολισμό και να αυξήσει σε γενικές γραμμές την απώλεια βάρους.

Ωστόσο, δεν υπερτερεί από το κανονικό νερό, όσον αφορά την απώλεια λίπους από το σώμα.

Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο ροφήματος χαμηλών θερμίδων έναντι άλλων ροφημάτων με περισσότερες θερμίδες.

Πηγή: healthline.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ