Πόσο μειώνετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου αν σταματήσετε να προσθέτετε αλάτι στο φαγητό

Newsroom
Newsroom

Νέα μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που απαλλάσσονται από τη συνήθεια να προσθέτουν αλάτι στο φαγητό, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικών επεισοδίων κατά 20%.

Η μείωση του αλατιού στο φαγητό θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Νέα μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που απαλλάσσονται από τη συνήθεια να προσθέτουν αλάτι στο φαγητό, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρδιακής ανεπάρκειας και εγκεφαλικών επεισοδίων κατά 20%.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν σχεδόν 200.000 Βρετανούς ηλικίας 30 έως 70 ετών για σχεδόν μια δεκαετία.

Οι καρδιακές και κυκλοφορικές παθήσεις προκαλούν το 25% των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή περισσότερους από 160.000 θανάτους κάθε χρόνο ή έναν θάνατο κάθε τρία λεπτά.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών και αύξηση της αρτηριακής πίεσης, κατά συνέπεια και αύξηση του κινδύνου εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Σε μια προσπάθεια να ποσοτικοποιήσουν τον κίνδυνο, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Tulane εξέτασαν τα αρχεία υγείας 176.570 Βρετανών.

Τα δεδομένα περιελάμβαναν απαντήσεις σε ερωτηματολόγια σχετικά με το πόσο αλάτι πρόσθεταν οι συμμετέχοντες στο δείπνο τους. Οι επιλογές ήταν ποτέ/σπάνια, μερικές φορές, συνήθως ή πάντα.

 

Περισσότερα στο onmed.gr / Φωτογραφία από Kasia από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ