Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο το μωρό

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο το μωρό

Τι λένε οι ειδικοί

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας το μπάνιο του μωρού ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής του ρουτίνας και δη της νυχτερινής. Ωστόσο, γνωρίζετε πως οι ειδικοί δεν είναι συνιστούν το μπάνιο σε καθημερινή βάση, ειδικά στα νεογέννητα;

Ο λόγος; Η υπερβολική έκθεση στο νερό μπορεί να προκαλέσει υγρασία στο δέρμα του μωρού και να επιδεινώσει καταστάσεις όπως το έκζεμα. Βέβαια, από την άλλη, αν δεν πλένετε αρκετά συχνά το μωρό, μπορεί επίσης να επιδεινώσει το έκζεμα και να οδηγήσει σε άλλες λοιμώξεις.

Οπότε τι ισχύει ως προς τι συχνότητα;

Όπως εξηγεί ο ο Scott Grant, γιατρός στο Νοσοκομείο Παίδων του Ιατρικού Κέντρου του Ντιτρόιτ στο Μίσιγκαν, στην πραγματικότητα το ίδιο το μπάνιο πιθανότατα δεν είναι το πρόβλημα, όσο η χρήση προϊόντων.

«Η χρήση προϊόντων μπάνιου που δεν είναι κατάλληλα για το ευαίσθητο δέρμα των μωρών, συμπεριλαμβανομένων λοσιόν που περιέχουν βαφές ή αρώματα, μπορεί να αντιδράσει με το δέρμα των μωρών και να κάνει το έκζεμα χειρότερο ακόμη και αν δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο μπάνιο», τονίζει.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε το μωρό μπάνιο

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού, είναι καλύτερο να το κάνετε μπάνιο τρεις φορές την εβδομάδα. Βέβαια, καθημερινά θα πρέπει να καθαρίζετε σωστά το μωρό στην περιοχή της πάνας μετά από κάθε αλλαγή.

Πηγή: baby.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ