Θρόμβωση: Πόσο συνηθισμένη και πόσο επικίνδυνη είναι;

Θρόμβωση: Πόσο συνηθισμένη και πόσο επικίνδυνη είναι;

Ο Αγγειοχειρουργός κ. Ιωάννης Κ. Βλαχάκης μιλά στην Αγάπη Πεχινάκη και την εκπομπή "It’s my life"

Στην εποχή της πανδημίας και με την ανάπτυξη του εμβολιασμού η θρόμβωση έχει γίνει ένα από τα πιο συνηθισμένα θέματα συζήτησης τόσο στα μέσα ενημέρωσης, όσο και μεταξύ των ασθενών ή των ιατρών. Αποτελεί την πιο επίφοβη επιπλοκή που μπορεί να σχετίζεται με την νόσο και τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η θρόμβωση είναι συνηθισμένη, 1 προς 100000 ασθενείς στον δυτικό πληθυσμό, ενδέχεται να βιώσει ένα επεισόδιο μικρής ή μεγάλης θρόμβωσης στην ζωή του.
Πόσο επικίνδυνη είναι όμως η θρόμβωση; Ποια η σχέση της θρόμβωσης με την φλεβική ανεπάρκεια; Ποια η σχέση της θρόμβωσης με τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες; Ποια η σχέση της θρόμβωσης με την εγκυμοσύνη;
Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην ζωή μας και η θεραπεία της;

Για τα θέματα αυτά μας μιλάει ο Αγγειοχειρουργός κ. Ιωάννης Κ. Βλαχάκης MD, MSc, FEBVS, FRCS, υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού και Φλεβολογικού κέντρου Αγγειοαίθηση που λειτουργεί στο Ηράκλειο από το τέλος του 2019, στην οδό Παλαιοκάπα 92 και με παράρτημα από τον Ιανουάριο του 2021 και στο Ρέθυμνο, οδός Δημητρακάκη 31/ 3ος Οροφος.Ο κ. Ιωάννης Κ. Βλαχάκης MD, MSc, FEBVS, FRCS, Τ. Διευθυντής (Consultant) Αγγειοχειρουργικής στην Μ. Βρετανία.
Μετά από 10 έτη πορεία στο εξωτερικό ο κ. Βλαχάκης επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε το κέντρο Αγγειοχειρουργικής και Αισθητικής Φλεβολογίας - Αγγειοαίθηση στην γενέτειρά του Κρήτη όπου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο και στην Ιατρική σχολή.
Εξειδικεύθηκε στην Αγγειοχειρουργική στην Θεσσαλονίκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ιατρική ερευνητική μεθοδολογία και εκπαίδευση στην ενδοαγγειακή χειρουργική στο Βέλγιο στα πλαίσια της Ειδικότητας του, με υποτροφία από την Διεθνή εταιρία Αγγειοχειρουργικής.
Είναι συνεργάτης σε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα της Κρήτης και των Αθηνών.
Ασχολείται με:
1. Φλεβολογία και προχωρημένη ενδοαγγειακή χειρουργική φλεβών σε ασθενείς με κιρσούς, ευρυαγγείες, φλεβικά έλκη, Θρόμβωση
2. Θεραπεία παθήσεων κυκλοφορίας σε ασθενείς με περιφερική αγγειοπάθεια
3. Πρόληψη αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με στένωση καρωτίδας
4. Αγγειογραφίες - αγγειοπλαστική κάτω άκρων
5. Ανευρύσματα κοιλιακής Αορτής και περιφερικών αγγείων
Ο κος Βλαχάκης έχει αποκτήσει μεγάλη χειρουργική εμπειρία από την πορεία του στο εξωτερικό - έχει πιστοποίηση από την ευρωπαϊκή εταιρία Αγγειοχειρουργικής (FEBVS) και είναι επίτιμο μέλος του Βασιλικού κολεγίου των χειρουργών της Μεγάλης Βρετανίας (FRCS h).

Βλαχάκης Ιωάννης Πεχινάκη Αγάπη
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ