ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η MERCOSUR και η επανάσταση των μικρών χωρών!

Μπράβο στους ευρωβουλευτές που δεν ''τσίμπησαν'' με τα λεγόμενα της Ούρσουλας

Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Photo Credits: @Intime

Του Σταύρου Γαβαλά 

Την πάτησε προσωρινά η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και οι συμπατριώτες της Γερμανοί   αφού το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ψήφους 334 υπέρ και 324 κατά παρέπεμψε την επικύρωση της συμφωνίας MERCOSUR που καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για να κρίνει αν συνάδει με τις συνθήκες της ΕΕ. 

Την γλυτώσαμε προσώρας και εμείς στην Ελλάδα, μιας και για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας η εφαρμογή της συνθήκης θα ήταν καταστροφική για πάρα πολλά προϊόντα που αν τώρα έχουν προβλήματα, φανταστείτε τι θα γίνει όταν αρχίσει να κατακλύζεται η αγορά από προϊόντα MERCOSUR, αμφιβόλου ποιότητας γεμάτα φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά σε πολύ χαμηλές τιμές. 

Μπράβο λοιπόν στους ευρωβουλευτές που δεν ''τσίμπησαν'' με τα λεγόμενα της Ούρσουλας ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία η Ευρώπη σώθηκε δηλαδή η Γερμανία σώθηκε και όλοι οι άλλοι θα μας κόψει η πείνα μπράβο λοιπόν σε αυτούς που στηρίζουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Ευρώπης μιας και με τη στάση τους μπλόκαραν έστω προσωρινά την καταστροφική συμφωνία. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τα ''κουκιά'' τις ψήφους δηλαδή από αυτούς που στηρίζουν την MERCOSUR μόνο η Γερμανία με 96 η Ιταλία με 76 που δεν ξέρουμε γιατί τάχθηκε με την Ούρσουλα και η Ισπανία με 61 έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων με εξαίρεση τη Γαλλία που έχει 81 και την Πολωνία που καταψήφισαν με 53 όλες οι άλλες χώρες έχουν από 30 και κάτω,  εμείς έχουμε 21, οπότε μάλλον οι μικροί κέρδισαν τους μεγάλους της ΕΕ αλλά για να μην ξεχνιόμαστε η κυβέρνηση μας είναι υπέρ της συμφωνίας MERCOSUR. 

Και έχει ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις της Κομισιόν στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στο ΕΚ μετά την τελευταία εξέλιξη της παραπομπής της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου στάθηκε στις οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες της απόφασης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «στρατηγικό λάθος» Ο ίδιος χαρακτήρισε «απολύτως ανεύθυνη» την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και περιγράφοντάς την ως «αυτογκόλ», υποστήριξε ότι όσοι αντιτίθενται στη συμφωνία, θα έπρεπε να την καταψηφίσουν στη διαδικασία της έγκρισης, αντί να χρησιμοποιούν «τακτικές καθυστέρησης υπό το πρόσχημα της νομικής επανεξέτασης». Τόνισε ότι η απόφαση είναι «πολύ επιζήμια για τα οικονομικά μας συμφέροντα και τη διεθνή μας υπόσταση», υπενθυμίζοντας πως η συμφωνία είχε μόλις υπογραφεί στην Παραγουάη, στις 17 Ιανουαρίου, με την επίσκεψη της Φον Ντερ  Λάιεν,  ε τώρα  αυτή η Ούρσουλα με την βούληση της θέλει να μας εκτελέσει οικονομικά. 

Ανεύθυνοι λοιπόν οι Ευρωβουλευτές σύμφωνα με τον Γερμαναρά κύριο Bernd LANGΕ τυχαίο άραγε πρόεδρο της διεθνούς  επιτροπής εμπορίου και «άμπαλοι»  αφού έβαλαν αυτογκόλ όπως λέει χαρακτηριστικά στα συμφέροντα της ΕΕ, τους δουλεύει λοιπόν και από πάνω τους ευρωβουλευτές αυτός ο κύριος που θα έχει μισθό καμιά τριανταριά χιλιάδες  ευρώ και δεν του καίγεται καρφί για τον ευρωπαίο παραγωγό. 

Να τον στείλουν σπίτι του οι ευρωβουλευτές ή καλύτερα να τον στείλουν στην Αργεντινή ή στη Βραζιλία τον κύριο Bernd LANGE να τρώει αυτός τα σκουπίδια και να μας αφήσει ήσυχους να συνεχίσουμε να παράγουμε τους διατροφικούς θησαυρούς της χώρα μας.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση