Η κρητική διατροφή, η μελέτη των 7 χωρών και τα προϊόντα της Κρήτης
"Οι διατροφικοί μας θησαυροί που αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην υγεία πωλούνται ως θησαυροί ή πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και είναι στα αζήτητα;"
/ΡΟΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ
Αναμπέλωση: Ή τώρα ή ποτέ!
Δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί το ευλογημένο αμπέλι που έφτιαξε μια πόλη ,που σπούδασε γενιές και τώρα κινδυνεύουμε να τρώμε σταφύλια Χιλής ,σταφίδα από το Ιράν και αμπελόφυλλα από την Τουρκία
Επιτραπέζιο σταφύλι: Απογοήτευση από τις εξευτελιστικές τιμές
"Με τι καρδιά θα προχωρήσουν οι παραγωγοί στο πρόγραμμα της αναμπέλωσης κάτι που ζητούσαμε επιτακτικά και το πετύχαμε σαν Ένωση Ηρακλείου όταν τα σταφύλια είναι στα αζήτητα και οι τιμές τους εξευτελιστικές;"
Τα κόμματα θα μας κάνουν την τιμή να προχωρήσουν στο αυτονόητο;
Όπως όλα δείχνουν αρχίζουν οι πολιτικοί μας να ανακαλύπτουν ξανά αυτό που λέμε πρωτογενή τομέα τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας.
Ας φτιάξουμε τους δρόμους του ελαιολάδου και του τυριού!
Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να δουν με τα ίδια τους τα μάτια πως παράγονται αυτοί οι διατροφική θησαυροί της Κρήτης μας ή και να συμμετέχουν και οι ίδιοι στην παραγωγική διαδικασία.
Η λύση για τα βουνά μας!
Φανταστείτε τα όρη αυτά με δέντρα πόσο διαφορετική εικόνα θα είχαμε και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα και για εμάς τους ανθρώπους αλλά και για τα ίδια τα ζώα μιας και στα δάση αναπτύσσονται πολλά είδη ζών πουλιών εντόμων αλλά και φυτών.
Η νοθεία στη φέτα και η νοθεία του ελαιολάδου, δυο ιστορίες διαφορετικές και τόσο όμοιες!
Το κόλπο των εταιρειών και η εγκυρότητα των συνεταιριστικών οργανώσεων