Το κακό αποτέλεσμα της ΝΔ, το «μάρμαρο» του Αυγενάκη και το δώρο στο ΠΑΣΟΚ!

Δημήτρης Καρυωτάκης
Δημήτρης Καρυωτάκης

Από κάποιους θα ζητούνταν ο λογαριασμός.

Του Δημήτρη Καρυωτάκη

Δεν ήταν έκπληξη η απομάκρυνση του Λευτέρη Αυγενάκη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Όσοι ξέρουν πως λειτουργεί το πολιτικό παιγνίδι και τη σημασία των εντυπώσεων στο χρωματισμό του εκλογικού χάρτη που η κυριαρχία του μπλε έσπαγε από το Ηράκλειο
(κυρίως ) και από το Λασίθι, ήξεραν πως από κάποιους θα ζητούνταν ο λογαριασμός.

Κι αν όχι από τον κυρίαρχο και κραταιό υπουργό τότε από ποιον; Κερδίζεται ο νομός; Μπράβο Μητσοτάκη που τα κατάφερες, χάθηκε το Ηράκλειο, φταίει ο Αυγενάκης! Έτσι είναι οι κανόνες και το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους όσοι μετέχουν στο πολιτικό προσωπικό! Πολλά μπορείς να καταμαρτυρήσεις στον Αυγενάκη, αλλά δεν μπορείς να του προσάψεις πως δεν δούλεψε ή δεν ήταν πάντα παρών στα προβλήματα.
Και πως η Κρήτη από την απουσία του, μόνο κερδισμένη δεν θα ναι.

Αν ρωτούσες προεκλογικά τους πασοκτζήδες στο Ηράκλειο για το πως πάνε οι εκλογές, σου απαντούσαν καλά πάμε, αλλά δυστυχώς έχουμε απέναντι μας το σύστημα Αυγενάκη που είναι πολύ ισχυρό και δύσκολα νικιέται! Μια πραγματικότητα που λέει τη μια πλευρά της αλήθειας.
Πράγματι η παρουσία του Αυγενάκη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- λένε πολλοί και όχι μόνο στη ΝΔ - λειτούργησε ώστε να μην έχει τη φθορά που φυσιολογικά στο (αντιδεξιό από κούνια θυμίζω) Ηράκλειο θα μπορούσε να είχε, αυτή όμως είναι η μισή πραγματικότητα.
Πάω ξανά στους πασοκτζήδες που ξέρουν να κάνουν εκλογές, το απέδειξαν άλλωστε στο νομό, και μου είπαν πως πέρισυ έβλεπαν στρατιές κομματικούς της ΝΔ έξω από τα εκλογικά κέντρα, μάχη μέχρις εσχάτων να μην χαθεί ούτε ψήφος και τώρα σπάνια έβλεπες εκλογικό αντιπρόσωπο από τη ΝΔ στις κάλπες του Νομού!
Μα θα σου έφερναν ψήφους οι κομματικοί αντιπρόσωποι ; Όχι αλλά όποιος ξέρει από κάλπες, μπορεί να του πει πως η μάχη των αντιπροσώπων και πόσο προετοιμασμένος είσαι σε αυτήν δείχνει πόσο σοβαρά έχεις πάρει τον αγώνα που δίνεις και η ΝΔ στο Ηράκλειο (από την οργάνωση που ελέγχει ο Αυγενάκης) μάλλον πετούσε χαρταετό!

Κανείς δεν περίμενε πως το Ηράκλειο θα χανόταν από τη ΝΔ ή θα κερδιζόταν από το ΠΑΣΟΚ, γιατί στο κίνημα και το σιγοψιθύριζαν και το έλεγαν στα μεταξύ τους, ξέροντας πως δεν ήταν εύκολο. Και μάλιστα μέσα στο ζόρι τους για την δελφινολογία στο ΠΑΣΟΚ, μεταξύ σοβαρού και αστείου λένε πως ο Ανδρουλάκης κατάφερε (με την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο) να φάει δυο ακόμη υπουργούς, τον Αυγενάκη δηλαδή και τον Σενετάκη.

Και μπορεί κάποιοι να χάρηκαν που είδαν εκτός κυβέρνησης το υπουργικό δίδυμο του Ηρακλείου αλλά επειδή ξέρουμε πως διαχρονικά δουλεύει το σύστημα, χαμένοι θα είναι όλοι όσοι στην Κρήτη ήλπιζαν πως επιτέλους, με κρητικό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες του νησιού θα είχαν μια αντιμετώπιση διαφορετική από τη συνήθη.

Τώρα ; Ζήσε Τσιάρα μου να φας τριφύλλι; Άστα…μόνο για το Θεσσαλικό κάμπο θα υπάρχουν πλέον προσβάσεις !
Κι επί του πολιτικού: αν ο Μητσοτάκης με την αποπομπή Αυγενάκη (κυρίως) και Σενετάκη ήθελε να στείλει τιμωρητικό μήνυμα για το χάσιμο της πρωτιάς στο Ηράκλειο, το μόνο που κάνει σε βάθος χρόνου είναι να πετά λευκή πετσέτα και να οπισθοχωρεί στη μάχη με το ΠΑΣΟΚ για τα πρωτεία, καθώς παραχωρεί γήπεδο στους πράσινους που μέχρι τώρα δεν είχαν!
Εκτός κι αν η απουσία του Ηρακλείου από τα κυβερνητικά πόστα είναι προσωρινή, οπότε όλα μπορεί να… ξανά αλλάξουν !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ