Οι ...Πειρατές της Συνδρομητικής, ο παππούς με το ποδόσφαιρο και τα δάκρυα του πιτσιρικά

Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ευαγγελία Καρεκλάκη

Δεν θυμάμαι άλλη αστυνομική επιχείρηση να συζητείται τόσο πολύ στο Ηράκλειο...

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Τραγελαφικές καταστάσεις αποκαλύπτονται στον απόηχο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που εξελίχθηκε και στο Ηράκλειο για τους «Πειρατές της …Συνδρομητικής». Οκ, αντιλαμβάνομαι ότι η οικονομική ζημία των νόμιμων εταιρειών ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και καταλαβαίνω γιατί το «κυνηγούν» το πράγμα. Τα συμφέροντα τους θέλουν να προστατεύσουν. Κάποιοι έκαναν μια χαρά μπίζνα στις …πλάτες των εταιρειών παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών.

Πάντως, δεν θυμάμαι  άλλη αστυνομική επιχείρηση να συζητείται τόσο πολύ στο Ηράκλειο. Μεγάλη φουρτούνα  για τους …πειρατές, όχι τους πασίγνωστους της Καραϊβικής, τους άλλους, τους απλούς, τους  κοινούς της συνδρομητικής. Το γιατί, νομίζω, είναι προφανές. Τόσο πολλοί είναι εκείνοι που έχουν (είχαν) συνδρομητική με σπασμένους κωδικούς. Πόσα άκουσα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ιστορίες για γέλια και για κλάματα.

Ξήλωσαν καλώδια, εξαφάνισαν boxes.  Να μπορούσαν να τα θάψουν στα έγκατα της γης, να μην τα βρει ούτε ο Θεός τα καταραμένα. Και άρχισαν να κινούνται και να συνομιλούν συνωμοτικά λες και τους παρακολουθούσαν. Λες και ήμασταν όλοι συνένοχοι.

«Ήντα μου γίνηκε Παναγία μου» έλεγε ξανά και ξανά ιδιοκτήτρια καταστήματος, η οποία δεν χάνει ματς για ματς του Παναθηναϊκού. Το Σαββατοκύριακο πήρε τα ποδαράκια της και έπιασε τις καφετέριες για τους αγώνες.

Και καλά η κ. ποδοσφαιρόφιλη που ταλαιπωρήθηκε κομματάκι ένεκα ότι έπρεπε να αφήσει τη βολή του σπιτιού της για να ξεχυθεί στους δρόμους για την Πανάθα.

Το άλλο το παιδάκι όμως δεν το λυπάται κανένας; Μία φορά κάθισαν όλοι μαζί σαν οικογένεια να παραγγείλουν πίτσα και να δουν παιδικό πρόγραμμα. Η πίτσα ήρθε, όμως το παιδικό πρόγραμμα χάθηκε μαζί με το σήμα και τα κακά δαιμόνια. Και ο πιτσιρικάς έβαλε τα κλάματα από το παράπονο. Μια φορά του έκαναν το χατίρι. Είδαν και έπαθαν να τον ηρεμήσουν οι γονείς του. Έριξαν το φταίξιμο στους νοτιάδες που χάλασαν την κεραία.

Και είναι και ο παππούς που πολύ στεναχωρήθηκε αφού πλέον δεν μπορεί να παρακολουθήσει τους αγαπημένους του ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κλεισμένος όλη μέρα στο σπίτι, η μόνη του διασκέδαση είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα, πάει και αυτό. Και μη ρωτήσετε πού βρήκε τους σπασμένους κωδικούς ο 85χρονος. Αυτός μόνο ποδόσφαιρο θέλει να βλέπει. Α, και να περιποιείται τα καναρίνια του.

Φωτογραφία αρχείου από StockSnap via Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ