Ανησυχία στους επαγγελματίες του τουρισμού για την αύξηση των κρουσμάτων

Ανησυχία στους επαγγελματίες του τουρισμού για την αύξηση των κρουσμάτων

Προβληματισμός στο Ρέθυμνο - Ελπίδες για άνοδο του εμβολιασμού

Ανησυχία και στο Ρέθυμνο επικρατεί αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στην τοπική οικονομία, με το ιικό φορτίο να εμφανίζεται αυξημένο, ενώ αύξηση υπάρχει και στα κρούσματα.

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη, εξέφρασε ο πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου, κ. Ανδρέας Κλαψινός.

«Υπάρχει ένα επιδημιολογικό φορτίο αυξημένο, το ίδιο και την προηγούμενη εβδομάδα και δε βλέπω να πηγαίνει καλά η ιστορία. Υπάρχει μια κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες για να εμβολιαστεί ο κόσμος, έχει αυξηθεί ο εμβολιασμός στο Ρέθυμνο, αλλά είναι χαμηλά ακόμα. Δεν είχε πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να εμβολιαστεί», εξήγησε ο κ. Κλαψινός.

«Θα είναι καταστροφή το lockdown αυτή τη στιγμή. Πρέπει όλοι να προσέξουμε πολύ. Από την πλευρά μας ως εστίαση κάνουμε ό,τι μπορούμε, σε μεγάλο ποσοστό είμαστε εμβολιασμένοι και κάνουμε τα πάντα ώστε να είναι εμβολιασμένο και το προσωπικό μας. Και ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί, οι έλεγχοι είναι συνεχείς ειδικά το σαββατοκύριακο που βγαίνει περισσότερο ο κόσμος», συνέχισε ο ίδιος.

«Το πρόβλημα είναι κυρίως στις νεαρές ηλικίες, που θεωρούσαν ότι είναι άτρωτοι. Τώρα που βλέπουν τη ζημιά που γίνεται στην πόλη μας αρχίζουν και εμβολιάζονται. Επίσης στην ενδοχώρα, μεγάλο ποσοστό κατοίκων των χωριών δεν έχει εμβολιαστεί», κατέληξε ο κ. Κλαψινός.


Δείτε επίσης:

Ανεμβολίαστοι οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό, στο ΠΑΓΝΗ 

334 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη - Πάνω από 150 στο Ηράκλειο 

Τρεις χωρίς μάσκα "πήραν" πρόστιμο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ