Υποκλέπτουν στοιχεία μέσω email και ζητούν "εξόφληση οφειλόμενων"

Υποκλέπτουν στοιχεία μέσω email και ζητούν "εξόφληση οφειλόμενων"

Προειδοποίηση από την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για νέα ηλεκτρονική απάτη

Μια νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών αποκαλύπτει η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία αφορά αφαίμαξη τραπεζικών λογαριασμών μέσω αλλαγής του τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης οφειλόμενων ποσών.

Όπως αποκαλύπτει η Αρχή (στο πλαίσιο πρόληψης του  εγκλήματος μέσω  της ενημερώσεως του κοινού) έχουν εντοπιστεί περιστατικά νέας μορφής απάτης  με ηλεκτρονικά μέσα.

Όπως αναφέρει, οι δράστες  υποκλέπτουν  περιεχόμενο μηνυμάτων  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εντοπίσουν συναλλαγές ενός προσώπου.

Στη συνέχεια επικοινωνούν με τα θύματα εμφανιζόμενοι  ως  εκπρόσωποι  φυσικών  και νομικών  προσώπων,  με τα οποία το θύμα έχει συναλλαγές.  

Ζητούν δε από αυτούς ( σ.σ. τα θύματα) να κατατεθούν οφειλόμενα σε άλλους λογαριασμούς από τους συνήθως χρησιμοποιούμενους, με αποτέλεσμα να αποστέλλουν τα θύματα μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς των δραστών, αντί σε εκείνον που πραγματικά οφείλουν τα χρήματα.

"Σημειώνεται η επικοινωνία μπορεί να γίνεται και με διακρατικούς διαύλους επικοινωνίας. Εφιστούμε την προσοχή του κοινού σε αυτή  τη νέα μορφή ηλεκτρονικής μορφής", αναφέρει η Αρχή.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ