Προφυλακίστηκε ο 60χρονος για τη δολοφονία - Επιχείρησαν να του επιτεθούν!

Οι συγκεντρωμένοι στο δικαστήριο επιχείρησαν να τον λιντσάρουν - Φυγαδεύτηκε από την πλαϊνή είσοδο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δράστης του στυγερού εγκλήματος της δολοφονίας του Κώστα Κατσουλάκη, στο Βαμβακόπουλο Χανίων, που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων συγκεντρώθηκαν συγγενείς του θύματος και πολίτες που ζητούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη για την απρόκλητη και αναίτια δολοφονία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ορθουνίου.

Σύμφωνα με το zarpa.gr, μετά την απολογία του, ο 60χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος. Μάλιστα, οι άντρες της ασφάλειας προσπάθησαν να τον φυγαδεύσουν ακόμα και από την κεντρική είσοδο της Αντιπεριφέρειας, ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν πολύς ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί. Τελικά λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος φυγαδεύτηκε από την πλαϊνή είσοδο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Ο αδελφός του θύματος κ. Αντώνης Κατσουλάκης, είπε χαρακτηριστικά πως «μαζευτήκαμε εδώ για να δείξουμε στους δικαστές πως πρέπει να κάνουν για μια φορά τη δουλειά τους και να μην αφήνουν ελεύθερους τους εγκληματίες για να σκοτώνουν αθώα παιδιά.»

Σημείωσε επίσης ότι «ο αδελφός μου δεν είχε καμία προσωπική διαφορά με το δράστη και τα όποια θέματα υπήρχαν αφορούσαν ζητήματα του δήμου. Ο αδελφός μου προάσπιζε το δημόσιο συμφέρον και αυτό τον έφαγε».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Πρασσέ κ. Φραγγεδάκης, είπε για τον δράστη πως είναι ένας στυγνός εγκληματίας και είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλα τα γύρω χωριά.

Έκανε λόγο για προμελετημένη δολοφονία και όπως είπε «αυτό που ζητάμε είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο Κώστας ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη, που πρόσφερε την βοήθεια του σε όλο τον κόσμο».

Σε δήλωση τους επίσης οι δικηγόροι της οικογένειας κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Ευτύχης Μαυρογένης αναφέρθηκαν στην προσφορά του θύματος στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε πως η παρουσία τόσων μαυροφορεμένων ανθρώπων στα δικαστήρια δείχνει το μέγεθος της αγάπης προς το πρόσωπο του θύματος.

Τόνισε επίσης αναφερόμενος στο δράστη πως πρόκειται για ένα στυγνό εγκληματία και πρώτη φορά στην καριέρα του αντιμετωπίζει τέτοιου είδους έγκλημα με αυτή την βαναυσότητα και την σκληρότητα.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρογένης είπε πως «από την πλευρά της οικογένειας υπάρχει ένα βαθύ παράπονο για την ανοχή που υπήρχε όλο αυτό τον καιρό και η οποία όπλισε το χέρι του δολοφόνου σε αυτή την άνανδρη εκτέλεση που έγινε στον Κώστα.»

Είπε τέλος πως «ελπίζουμε η δικαιοσύνη έστω και καθυστερημένα να κάνει το καθήκον της και οι αρχές να καταλάβουν πως δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουν στην μικροεγκληματικότητα να ανθίζει χωρίς την ριζική αντιμετώπιση της στο ξεκίνημα της.»


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ