Θλίψη στα Δαμάνια: Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αβραάμ Κουλτζής
Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αβραάμ Κουλτζής, ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, με πολυετή προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και βαθιά αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Βαθιά θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία των Δαμανίων του Δήμου Αρχανών–Αστερουσίων η είδηση του θανάτου του Αβραάμ Κουλτζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2026.
Ο Αβραάμ Κουλτζής υπήρξε μια ιδιαίτερα αγαπητή και δραστήρια προσωπικότητα, με μακρά και ουσιαστική παρουσία στα κοινά και βαθιά σύνδεση με τον τόπο καταγωγής του. Υπηρέτησε επί σειρά ετών την Κοινότητα Δαμανίων από τη θέση του προέδρου, την οποία κατείχε μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του.
Άνθρωπος της προσφοράς και της δράσης, βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή για κάθε ζήτημα που αφορούσε το χωριό του. Με προσωπικό ενδιαφέρον, επιμονή και αφοσίωση, προσπαθούσε να δίνει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής, να βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων και να συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου του.
Ιδιαίτερη ήταν και η σχέση του με την ιστορία και τις ρίζες των Δαμανίων, ενός χωριού με έντονο το αποτύπωμα του μικρασιατικού ελληνισμού. Μέσα από τη δράση και τις δημόσιες παρεμβάσεις του συνέβαλε στη διατήρηση της τοπικής μνήμης και στην ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της περιοχής.
Πάνω απ' όλα, όμως, ήταν ένας άνθρωπος με καλοσύνη, αισιοδοξία και αγάπη για τη ζωή. Χαμογελαστός, πρόθυμος να ακούσει, να βοηθήσει και να σταθεί δίπλα σε όποιον τον χρειαζόταν. Για εκείνον, η ενασχόληση με τα κοινά δεν αποτελούσε απλώς μια θεσμική ιδιότητα, αλλά μια καθημερινή πράξη προσφοράς.
Η αγάπη του για τα Δαμάνια εκφραζόταν με πολλούς τρόπους. Λάτρης της φωτογραφίας και του βίντεο, κατέγραφε μέσα από τον φακό του στιγμές από τη ζωή, τις εκδηλώσεις και την ιστορία του χωριού, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και τη διατήρηση της τοπικής μνήμης.
Παράλληλα, ήταν βαθιά δεμένος με την οικογένειά του. Πατέρας τεσσάρων παιδιών και παππούς, αφήνει πίσω του τους αγαπημένους του ανθρώπους, συγγενείς, φίλους και συγχωριανούς που τον αποχαιρετούν με θλίψη και συγκίνηση.
Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό τόσο στην οικογένειά του όσο και στην τοπική κοινωνία, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση για πολλά χρόνια.
Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026, στις 15:00, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στα Δαμάνια Ηρακλείου.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
- Ηρακλειώτης στη Σκωτία διεκδικεί την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2027
- Ηράκλειο: Το ΙΑΚΕ φέρνει κοντά την Ευρώπη και την τοπική κοινωνία μέσα από το ευρωπαϊκό έργο RefuLearn
- Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πολυτεχνείου Κρήτης και Ναυστάθμου Κρήτης για την ενίσχυση της έρευνας και της εκπαίδευσης




