Με ανιχνευτή μετάλλων έκαναν βόλτα στην...αρχαιολογική ζώνη!

Το ζευγάρι των τουριστών συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο

Το …χόμπι έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου νεαρό ζευγάρι τουριστών. Στις πρώτες κοινές διακοπές τους στην περιοχή της Χερσονήσου ο Ιταλός και η Κολομβιανή σύντροφος του επέλεξαν αντί για περιήγηση στα αξιοθέατα και βουτιές στην θάλασσα, να …καθαρίζουν παραλίες με την χρήση ανιχνευτή μετάλλων.

Μάλιστα ο νεαρός Ιταλός υποστήριξε ότι τον ανιχνευτή τον έφεραν μαζί τους από την Ιρλανδία όπου διαμένουν. Λιμενικοί εντόπισαν τους δύο νέους να επιδίδονται στο αγαπημένο τους …χόμπι σε παραλία στα Μάλια που εντάσσεται σε αρχαιολογική ζώνη. Μία …λεπτομέρεια που αγνοούσαν, όπως υποστήριξαν.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τους έκρινε ένοχους και τους επέβαλε την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή που είναι τα τρία έτη με αναστολή.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στη σύλληψη ενός 29χρονου και μιας 33χρονης αλλοδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από υπάλληλο του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω στην παραλία “Ποταμός” η οποία βρίσκεται σε αρχαιολογική ζώνη να χρησιμοποιούν μια συσκευή διασκόπισης υπεδάφους (ανίχνευση μετάλλων).

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ