Στους μηχανικούς "κολλάνε" τα σχολικά κτίρια

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Ν.Αγγελάκης: Εκτάσεις για σχολικές υποδομές υπάρχουν, μηχανικοί για τις μελέτες ... όχι!

Της Κατερίνας Παντινάκη

Αναγνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασού και έχει ήδη προτάσεις, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Νίκος Αγγελάκης. Ενόψει της αποψινής συζήτησης του θέματος που φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο, η "Λαϊκή Συσπείρωση", ο κ.Αγγελάκης εξηγεί ότι πολύ "στριμωγμένοι" είναι οι μαθητές στα 2ο και 5ο δημοτικά της περιοχής, που συστεγάζονται, ενώ ανάλογο πρόβλημα, σε μικρότερες διαστάσεις, αντιμετωπίζει και το 1ο δημοτικό.

"Υπάρχει πρόθεση και διάθεση να λυθεί το πρόβλημα" - σχολιάζει ο κ.Αγγελάκης, εξηγώντας ότι υπάρχει δημοτική έκταση νοτίως του 3ου δημοτικού Αλικαρνασού που μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανέγερση σχολικών αιθουσών, έτερη πλησίον του Αγίου Φανουρίου καθώς και μία τρίτη που αφορά όμως ιδιωτικό ακίνητο επί της οδού Αναπαύσεως, που ο δήμος εξετάζει αν μπορεί να αποκτήσει.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας τονίζει πάντως ότι προβλήματα εξίσου ασφυκτικά ή και σε μεγαλύτερη έκταση αντιμετωπίζουν κι άλλες περιοχές όπως το κέντρο του Ηρακλείου και ο Μασταμπάς, που επίσης εντάσσονται στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Πάντως, ενώ εκτάσεις υπάρχουν, μεγάλο εμπόδιο αποτελεί η έλλειψη μηχανικών στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να εκπονούνται μελέτες για νέα έργα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ