Το όνειρο για εισαγωγή στην Αστυνομία ήταν… απατηλό

Τι αναφέρει στη μήνυσή του νεαρός Ηρακλειώτης που καταγγέλλει ότι παγιδεύτηκε από την 25χρονη εθελόντρια σε νοσοκομείο που παρίστανε τη γιατρό

Η εισαγωγή στην Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας ήταν όνειρο ζωής για 21χρονο Ηρακλειώτη. Αν και φοιτητής σε άλλη σχολή, η Αστυνομία ήταν ο διακαής του πόθος. Προσπάθησε με τις πανελλήνιες εξετάσεις ξανά και ξανά αλλά δεν τα κατάφερε. Και αυτό τον επηρέασε ψυχολογικά. Στην πιο ευάλωτη φάση της ζωής του εμφανίστηκε τυχαία η 25χρονη, την οποία είχε γνωρίσει επίσης τυχαία ένα χρόνο πριν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου όπου είχε πάει για μία επέμβαση. Η μήνυση την οποία υπέβαλε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου ο 21χρονος σπουδαστής περιγράφει αναλυτικά το πώς ο ίδιος, ένας ακόμα φίλος του σπουδαστής αλλά και άλλα νεαρά άτομα με το ίδιο όνειρο «παγιδεύτηκαν», όπως καταγγέλλεται, στις απατηλές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις της 25χρονης σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ασφάλεια Ηρακλείου για τις κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, παρίστανε τη γιατρό αν και παρείχε τις υπηρεσίες της εθελοντικά στο νοσοκομείο από το 2014. Ο νεαρός στη μήνυση υποστηρίζει ότι η 25χρονη υποσχέθηκε ότι μπορούσε να τον βοηθήσει με νόμιμο τρόπο. «Συγκεκριμένα, μου είπε πως διατηρούσε επαφή με ελληνόφωνο ιδιωτικό κολέγιο, με έδρα την Γερμανία και αντικείμενο την παροχή εκπαίδευσης σε αντικείμενο συναφές με αυτό των σχολών της Αστυνομίας. Χωρίς να αναφέρει την πόλη που έδρευε, καθώς αυτό θα μας το έλεγε στην συνέχεια, όταν ολοκληρωνόταν οι διαδικασίες, θα μπορούσε να κανονίσει να εγγραφώ σε αυτό, να δώσω υποτυπώδεις και ιδιαίτερα εύκολες εξετάσεις, και στη συνέχεια να κανονίσει άμεσα την μεταγραφή μου στην σχολή αξιωματικών της ελληνικής αστυνομίας, ως σπουδαστής εξωτερικού. Με διαβεβαίωσε δε ότι ο τρόπος αυτός εισαγωγής μου σε σχολή της ΕΛΑΣ ήταν απολύτως νόμιμος. Μου είπε δε πως υπήρχε έτοιμη προκήρυξη της Ελληνικής Αστυνομίας, με «φωτογραφικές διατάξεις» που θα κάλυπτε την εισαγωγή μου σε σχολή της ΕΛΑΣ, και ότι ήταν θέμα χρόνου να δημοσιευτεί».

Σε δήλωση του στο Cretalive ο δικηγόρος του κ. Νίκος Καραγιάννης υποστήριξε: «Η εν λόγω κυρία εκμεταλλεύτηκε με τον πλέον αισχρό τρόπο το όνειρο και τον διακαή πόθο του εντολέα μου να εισαχθεί στην ΕΛΑΣ. Του παρέστησε με τρόπο απολύτως ψευδή ότι έχει τα μέσα και τις διασυνδέσεις να επιτύχει την μέσω εξωτερικού μεταγραφή του σε Σχολή της Αστυνομίας και με τον τρόπο αυτό απέσπασε από τον ίδιο και άλλα παιδιά, με το ίδιο όνειρο, σημαντικά χρηματικά ποσά. Του πήρε χρήματα λέγοντας του-εκτός των άλλων-ότι μπορεί να φροντίσει ακόμα και την τοποθέτηση-μετάθεση του σε αστυνομικό τμήμα του Ηρακλείου, μετά την αποφοίτηση του! Την πράξη της έχει ουσιαστικά ομολογήσει στα γραπτά μηνύματα που μου έχει αποστείλει και στα οποία ζητά χρόνο για να επιστρέψει τα χρήματα που απέσπασε».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ