Ο Σιγανός*, το σκιάχτρο με την ανθρώπινη ψυχή στον τόπο που γεννήθηκε!

Όλες οι κούκλες ζωντανέψανε και μαζί μου μπήκαμε σε ένα κόσμο μαγικό!

Της Ελένης Μπετεινάκη

Μπορεί ο αέρας να μας πήρε το σκηνικό και όλη την παραμυθόσκονη μέσα από το σεντούκι της Φαντασίας όμως το δικό σας χαμόγελο και τα τεράστια αδηφάγα παιδικά μάτια ήταν για μένα η καλύτερη ανταμοιβή.

Χίλια καλώς σας βρήκαμε, λοιπόν, στον τόπο που μεγαλώσαμε κι οι δυο.

Ο Σιγανός, το σκιάχτρο μου κι εγώ, σας ευχαριστούμε με την ψυχή μας. Στην μοναδική αυλή του Οίστρου, στις Αρχάνες, καλεσμένοι κι οι δυο μας από τον Πολιτιστικό-Φυσιολατρικό κι Εκδρομικό Σύλλογο Αρχανών "η Χαραυγή", είπαμε μια ιστορία τρυφερή πολύ, που ίσως και να γεννήθηκε κάποτε σε τούτο τον τόπο.

Ναι, το περιβόλι του κυρ Γιάννη, του μπαμπά μου, που σ΄αυτόν έτσι κι αλλιώς είναι αφιερωμένο το βιβλίο του Σιγανού, ήταν λίγο πιο πέρα από την μαγική πλατεία των Αρχανών. Εκεί έζησα κι εγώ στα παιδικά μου χρόνια σκιάχτρα, λαχανικά, καρπούς και μπόλικες μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Παρά τον αέρα λοιπόν, που μας ταλαιπώρησε λίγο, ήταν μια υπέροχη βραδιά, γεμάτη συγκίνηση για μένα, και με πολλή πολλή αγάπη που εισπράξαμε από όλους σας.

Όλες οι κούκλες ζωντανέψανε και μαζί μου μπήκαμε σε ένα κόσμο μαγικό!

Το παραμύθι του Σιγανού μιλά για εκείνα τα λόγια που συχνά δε λέμε εύκολα. Τα ευχαριστώ και τις συγγνώμες στον διπλανό, στο φίλο, στους ανθρώπους της ζωής μας που καμμιά φορά ξεχνάμε να τους τα πούμε. Μιλάει για τα όνειρα και τους στόχους μας που δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε παρά τις δυσκολίες, ποτέ!

Μιλάει για τους φίλους, τις συμπεριφορές μας, τη φύση, τους κινδύνους, τα δύσκολα.

Πέμπτη βράδυ, στις 25 Ιουλίου, στις 19.00 το χρυσοκόκκινο κουβάρι των παραμυθιών, ξετυλίχτηκε. Και σαν τέλειωσε η ιστορία με χρώματα και πινέλα φτιάξαμε τα δικά μας καπέλα, των δικών μας Σιγανών, της δικής μας φαντασίας.

Κι ήταν πολλά τα παιδιά που μου χαρίσανε μοναδικά χαμόγελα κι αγκαλιές. Κι ήταν πολλοί και οι μεγάλοι που για λίγο ξεχάστηκαν και μπήκαν κι αυτοί στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών…

Κι είναι η σειρά μου να πω το πιο μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους σας για την θετική ενέργεια που μου χαρίσατε.

Οι κούκλες μου, όπως πάντα είναι δημιουργία της Εύης Αλμπαντάκη από το Κουμπί και το Βελόνι.

Ίσαμε την επόμενη φορά που θα ανταμωθούμε!

*Ο Σιγανός, ένα σκιάχτρο με ψυχή της Ελένης Μπετεινάκη με εικονογράφηση από την Αιμιλία Κονταίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

https://zhtunteanagnostes.blog...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ