Αναβαθμίζεται και ενεργειακά η Ένωση Ηρακλείου

Αναβαθμίζεται και ενεργειακά η Ένωση Ηρακλείου

Οι κινήσεις που γίνονται, σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ

Το είπε και το έκανε η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και στα πλαίσια της συνεργασίας της με το ΕΛΜΕΠΑ προχωρά στην μετατροπή του οινοποιείου της Παλλιανής σε πρότυπο οινοποιείο με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και παραγωγή κρασιού με την διεθνή πιστοποίηση "κλιματικά ουδέτερο".

Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και χωρίς καμία χρηματοδότηση αλλά με ιδία κεφάλαια ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στην οροφή του οινοποιείου και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο να παράγει ενέργεια από τον ήλιο συμβάλλοντας ριζικά στην μείωση ενεργειακής κατανάλωσης της οργάνωσης.
Επόμενη κίνηση, όπως μαθαίνουμε, η κατασκευή της δεξαμενής που θα μαζεύει το βρόχινο νερό από την οροφή του οινοποιείου. Περίπου 2.000 κυβικά θα εξασφαλίσει η Οργάνωση με αυτή την κίνηση και έτσι θα υπάρχει μηδενική επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Κρήτη το πρόβλημα της έλλειψης νερού είναι διαχρονικό. 

Και δεν σταματά εκεί. Όταν, με το καλό, ξεκινήσει ο τρύγος θα είναι έτοιμη και η μελέτη της μετατροπής όλων των υπολειμμάτων από τα σταφύλια (οι τζαμπούρες, τα στέμφυλα και τα κουκούτσια) σε ''compοst'',  σε λίπασμα δηλαδή, για να ακολουθήσει η δωρεάν διανομή του σε παραγωγούς της Οργάνωσης, προκειμένου να λιπαίνουν τους αμπελώνες τους.

Οινοποιίο Φωτοβολταϊκά
 

 

Οινοποιίο Φωτοβολταϊκά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ