Άναψαν τα αίματα στο Δήμο Γόρτυνας

Άναψαν τα αίματα στο Δήμο Γόρτυνας

Ένταση μεταξύ του Νίκου Σχοιναράκη και του Αντιδημάρχου Κωστή Τσικνάκη

Άναψαν τα αίματα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Γόρτυνας κατά την υπογραφή της Σύμβασης του Κλειστού Γυμναστηρίου Ασημίου μεταξύ του Νίκου Σχοιναράκη και του Αντιδημάρχου Κωστή Τσικνάκη.

Ο πρώην δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα ή να καθίσει στα κάτω καθίσματα όπου έχουν θέση οι πολίτες ο Μιχάλης Κοκολάκης, ειδάλλως - όπως είπε - θα αποχωρούσε ο ίδιος.  Η συζήτηση ωστόσο συνεχίστηκε και ο κ. Σχοιναράκης σηκώθηκε από τη θέση του δηλώνοντας στον Υπουργό την αποχώρησή του από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιο. Όταν κατά την αποχώρησή του ακούστηκαν σχόλια από τον κ. Τσικνάκη, ο κ. Σχοιναράκης επέστρεψε να απαντήσει. 

Κατά την έξοδο του κ. Σχοιναράκη, ο κ. Τσικνάκης του είπε «Καθόλου να μην μπαίνεις εδώ ντενεκέ!» και ο Σχοιναράκης απάντησε «Να επιστρέψεις πρώτα τα 10 χιλιάρικα δανικά που χρωστάς και μετά να μου μιλάς εμένα!» εξαγριώνοντας τον κ. Τσικνάκη ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του και επακολούθησαν αυτά που θα δείτε.

 

Με αφορμή το "επεισόδιο" ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γόρτυνας, Κωστής Τσικνάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Σε μια κορυφαία στιγμή για τον Δήμο μας, την ημέρα της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Ασημίου, ο κ. Σχοιναράκης, υπερέβη κάθε όριο χυδαιότητας, προσβάλλοντας την δημοτική αρχή, τον επικεφαλής της παράταξής μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη  και τους δημότες μας, εκτοξεύοντας συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου και δείχνοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού απέναντι στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. 
Με βάση τον δικό μου κώδικα αξιών, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να ανεχθώ την απαράδεκτη και διαρκώς προκλητική στάση του κ. Σχοιναράκη, τις προσβλητικές και υποτιμητικές αναφορές του εναντίον του επικεφαλής της παράταξής μας, αλλά και τους ψευδείς και ανυπόστατους  ισχυρισμούς του  για το πρόσωπό μου. Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους δημότες μας και από τον υφυπουργό για την αυθόρμητη, αλλά απολύτως επιβεβλημένη, αντίδρασή μου.
Περιθωριοποιημένος και ανήμπορος να αποδεχθεί ότι ο Δήμος μας έχει γυρίσει οριστικά σελίδα, ανίκανος να υλοποιήσει έστω και ένα μεγάλο έργο στον Δήμο μας στα 13 χρόνια που είχε την ευθύνη της διοίκησής του, ο κ. Σχοιναράκης, κατανοώντας ότι η επιτυχημένη πορεία της δημοτικής αρχής αποκαλύπτει πλήρως την πολιτική «γύμνια» του, έδωσε  - όπως το συνηθίζει – ακόμα μια κακόγουστη παράσταση, γεμάτη ψέματα και λάσπη. 
Επειδή σε αυτόν τον τόπο με γνωρίζουν όλοι, όπως γνωρίζουν και το ποιόν του κ. Σχοιναράκη, 
Επειδή δεν έχω τίποτα να κρύψω και τίποτα να φοβηθώ, 
Επειδή δεν επιτρέπω σε κανέναν να συκοφαντεί και να σπιλώνει το όνομά μου με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, 
Επειδή έχω μάθει στην ζωή μου να πορεύομαι με το κεφάλι ψηλά και να κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια,
Τον λόγο, πλέον, θα έχει η Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας ο κ. Σχοιναράκης θα πρέπει να απολογηθεί για την μεθοδευμένη και ανήθικη επίθεσή του εναντίον μου, σε δημόσιο χώρο, με τις κάμερες να καταγράφουν και παρουσία του υφυπουργού». 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Πηγή: antilalospress.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ