Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα!

Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα!

Ανοχύρωτη πόλη... δύσκολη βραδιά για ένστολους

Μια εφιαλτική, σοκαριστική νύχτα πέρασαν οι αστυνομικές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Ηρακλείου! 
Στην κυριολεξία δεν έκλεισαν μάτι και με αυτοθυσία προσπαθούσαν, έχοντας επιστρατεύσει προσωπικό από παντού, να κλείσουν όποια... τρύπα έβρισκαν μπροστά τους! Τα προβλήματα όμως “ξεφύτρωναν” σαν τα κεφάλια της... Λερναίας Ύδρας! Ένα “έκοβες”, δέκα “ξεφύτρωναν” παράλληλα!

Για να είμαστε ακριβείς, δεν μιλάμε για τρύπες, αλλά για πληγές και κενά, σε μία πόλη που έδειξε να είναι αρκετά ανοχύρωτη, σε πολλές περιοχές – με ένα μέτρο νερό, τι να πρωτοκάνουν οι αστυνομικοί και οι Πυροσβέστες; Οι τελευταίοι δε σταμάτησαν να αντλούν ύδατα.

Σημείο αναφοράς, οι φοβερές και τρομερές πλημμύρες στα ανατολικά όρια του Δήμου Ηρακλείου! Με μια ισχυρή μπόρα, παρέλυσαν σχεδόν τα πάντα, φάνηκαν οι αδυναμίες και βγήκαν στην επιφάνεια οι χρόνιες παραλείψεις.

Κατσαμπάς Οκτώβριος 2020

Κρατάμε την δυνατή ατάκα – παραδοχή που μας μετέφεραν αστυνομικές πηγές: “Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα”. Αλλά ως πότε η τύχη θα είναι με το μέρος μας; Η θεά τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, στην δική μας περίπτωση έκλεισε το μάτι, ίσως και για τελευταία φορά, σε αβλεψίες και αδράνειες ετών...

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ