Αυτόν σκέφτονται στο ΣΥΡΙΖΑ για τη Λότζια!

Newsroom
Newsroom

Μια υποψηφιότητα που έχει προοδευτικό πρόσημο, πετυχημένη θητεία, αστικές καταβολές και θα βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί και σε ένα κοινό που δεν είναι προνομιούχο για το κόμμα

11 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα και τα κομματικά γραφεία στο Ηράκλειο - και όχι μόνο - έχουν πάρει φωτιά για τις υποψηφιότητες κυρίως στους μεγάλους δήμους. Στο Ηράκλειο με το κοντέρ να μηδενίζει αφού ο Βασίλης Λαμπρινός παρόλο που δεν το'χει δηλώσει δε θα είναι ξανά υποψήφιος, το ενδιαφέρον είναι στα ύψη! Κι ενώ μόνον ο Αλέξης Καλοκαιρινός και ο Γιώργος Αλεξάκης έχουν δηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον τους κι ας σιγοβράζουν στα υπόγεια οι ζυμώσεις, στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν εκείνη τη λύση που θα ξεκλειδώσει επιτέλους για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις πόρτες της Λότζιας.

Στο τραπέζι υπάρχει πάντα βέβαια το όνομα του Χάρη Μαμουλάκη, στην περίπτωση που η επιλογή είναι μιας κομματικής υποψηφιότητας, ωστόσο υπάρχουν πολλά αλλά. Το ένα είναι ο χρόνος των βουλευτικών εκλογών. Όσο πιο νωρίς προς την έναρξη του 2022 γίνουν οι διπλές εκλογές, τόσο ο χρόνος δείχνει να είναι με το μέρος αυτής της επιλογής, καθώς θα υπάρχει το περιθώριο να στηθεί γύρω από το Μαμουλάκη μια ισχυρή υποψηφιότητα κι ένα ψηφοδέλτιο που να έχει τις προϋποθέσεις νίκης.

Όσο όμως πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι και ειδικά αν ο Μητσοτάκης επιλέξει να πάει σε κάλπες στο τέλος της θητείας του, αρχές δηλαδή καλοκαιριού κι αν βάλουμε και τις 40 μέρες ως τη δεύτερη κάλπη, τα περιθώρια αν δεν εκμηδενίζονται στενεύουν πιεστικά. Υπάρχει επίσης και ο προσωπικός παράγοντας της επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή. Επιθυμεί να αφήσει την κεντρική πολιτική σκηνή και να επιστρέψει στο Ηράκλειο; Άνθρωποι που συζητούν μαζί του λένε πως ο Μαμουλάκης δεν έχει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του σε αυτή τη φάση το δήμο Ηρακλείου και τη Λότζια. Ναι, τον ενδιαφέρει ο Δήμος Ηρακλείου, ασφαλώς και η… πρώτη αγάπη για την αυτοδιοίκηση κρατά ζεστή τη φλόγα για να ενασχοληθεί ωστόσο εκτιμά πως τα ερχόμενα έτη (κι επειδή δεν τον πήραν δα και τα χρόνια) το ενδιαφέρον του είναι η κεντρική πολιτική σκηνή.

Εξάλλου το ενδεχόμενο να είναι νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προβλέψεις και τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ καθιστούν το Μαμουλάκη ένα πρόσωπο που μπορεί να είναι προς υπουργοποίηση, σενάριο πολύ πιθανό. Αν δεν πάνε στη λύση Μαμουλάκη λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ κι αν η πρόθεση είναι να αναζητήσουν έναν υποψήφιο που δεν είναι απαραίτητα από τη δική του δεξαμενή στελεχών, αλλά θα σηματοδοτεί το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά, τότε ποιος;

Πληροφορίες της στήλης κάνουν λόγο για έναν υποψήφιο που θα μπορούσε να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρη Ροζάκη.

Άρης Ροζάκης

Μια υποψηφιότητα δηλαδή που έχει προοδευτικό πρόσημο, πετυχημένη θητεία στο δικηγορικό σύλλογο, αστικές καταβολές και θα βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί και σε ένα κοινό που δεν είναι προνομιούχο για το κόμμα. Σκέψη είναι προς το παρόν, το όνομα του έχει πέσει στο τραπέζι, βέβαια λογαριασμός δε γίνεται χωρίς τον… ξενοδόχο και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν ξέρουμε τι λέει και ο ενδιαφερόμενος, που πάντως σε ανύποπτο χρόνο το απέκλειε κατηγορηματικά και δεν ξέρουμε τι γίνεται όταν φτάσει μια πιο επίσημη πρόταση.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχουν ένα ακόμη «αγκάθι» που ακούει στο όνομα Ηλίας Λυγερός, ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να είναι υποψήφιος σε κάθε περίπτωση και ειδικά αν η επιλογή είναι ο Χάρης Μαμουλάκης. Μπορεί κατά τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά της απήχησης του να έχουν κατακρημνιστεί σε ένα επίπεδο της τάξης του 3-4%, όπως οι ίδιοι λένε, αλλά μπορεί να εγκλωβίσει κόσμο και να αποτελέσει ένα πρόβλημα στο μαλακό υπογάστριο κάθε συριζαϊκής υποψηφιότητας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ