Δάκρυσε στο “αντίο” της η Μέρκελ

Δάκρυσε στο “αντίο” της η Μέρκελ

Η απερχόμενη καγκελάριος σπάνια δείχνει δημοσίως τα συναισθήματά της, όμως αυτό το βράδυ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνηση

Έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία, 5.860 ημέρες ακριβώς, η Άνγκελα Μέρκελ αποχώρησε επισήμως από την εξουσία με τη Γερμανία να την αποχαιρετά σε μια ιστορική τελετή.

Και παρ’ όλο που η απερχόμενη καγκελάριος σπάνια δείχνει δημοσίως τα συναισθήματά της, αυτό το βράδυ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνηση, ενώ έδειχνε να παλεύει να πνίξει τα δάκρυά της.

Η ιστορική τελετή, η “Großer Zapfenstreich”, που είναι και η υψηλότερη στρατιωτική τελετή στη Γερμανία, συνοδεύεται από λαμπαδηδρομία, στρατιώτες που παίζουν μουσική και βαδίζουν με ακρίβεια ρολογιού.
 

Σύμφωνα με την παράδοση, η Μέρκελ είχε τη δυνατότητα να ζητήσει τρία τραγούδια για να παίξει η στρατιωτική μπάντα. Οι μουσικές της επιλογές εξέπληξαν τους μουσικούς της στρατιωτικής μπάντας, καθώς το κομμάτι punk μουσικής της Nina Hagen και της Hildegard Knef δεν υπήρχαν στις παρτιτούρες της Ορχήστρας Bundeswehr. “Είναι ωραίο που ακούστηκε και κάτι αστείο” είπε ο συνθέτης του τραγουδιού της Hagen, Michael Heubach, στην BILD.

Όταν ακούστηκε το κομμάτι της Knef, “For me it should rain red roses” η Μέρκελ έδειξε να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Το τρίτο μουσικό θέμα που ζήτησε η απερχόμενη καγκελάριος ήταν ο ύμνος “Μεγάλε Θεέ, σε δοξάζουμε”.
 


 

Δείτε επίσης: 

Η Γερμανία αποχαιρετά την Άνγκελα Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στην καγκελαρία


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ