Δεν τους νοικιάζουν σπίτι επειδή έχουν παιδί ΑμΕΑ!

Δεν τους νοικιάζουν σπίτι επειδή έχουν παιδί ΑμΕΑ!

Η είδηση έχει προκαλέσει συζητήσεις την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έγινε τις τελευταίες ώρες στο cretalive, σύμφωνα με την οποία μία οικογένεια στο Ρέθυμνο έχει βρεθεί τα τελευταία 24ωρα στον δρόμο, μόνο και μόνο επειδή το παιδί της συγκεκριμένης οικογένειας είναι ΑμΕΑ!

Το ζήτημα που έχει προκύψει σχολιάζεται εντόνως και στα social media, καθώς η συγκεκριμένη οικογένεια - σύμφωνα με το περιεχόμενο της καταγγελίας - φέρεται να έπεσε θύμα ρατσισμού από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που θέλησε να ενοικιάσει. Μολονότι οι συζητήσεις μεταξύ της οικογένειας και του ιδιοκτήτη του σπιτιού είχαν καταλήξει σε συμφωνία και είχαν ακολουθηθεί όλα τα προβλεπόμενα σε περιπτώσεις μίσθωσης ακινήτου, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κι ενώ η μετακόμιση της οικογένειας βρισκόταν σε εξέλιξη, αντιλήφθηκε ότι το παιδί της οικογένειας είναι ΑμΕΑ. Τότε, ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία και η συμφωνία να ναυαγήσει επειδή "το παιδί δεν είναι φυσιολογικό"¨.

Την περιπέτεια της οικογένειας που παραμένει σε ξενοδοχείο αδυνατώντας να βρει ελεύθερο σπίτι για να νοικιάσει περιέγραψε ο Παύλος Μελισσηνός, μέλος του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μελισσηνός αναφέρει:

"Μια οικογένεια στο Ρέθυμνο δυσκολεύεται να βρει σπίτι γιατί έχουν ένα παιδί ΑμεΑ, όπου και αν πάνε δεν τους δέχεται ο ιδιοκτήτης με τον φόβο ότι οι υπόλοιποι  ένοικοι θα ενοχληθούν...

Εν τάχει, γνωρίζω πως το σπίτι τους πριν από 10 ημέρες κάηκε. Γνωρίζω πως ψάχνουν σπίτι να μείνουν και λόγω των Φοιτητών και των airbnb στο Ρέθυμνο είναι δύσκολη η εύρεση κατοικίας!!! Με τα πολλά βρήκαν ένα σπίτι να μείνουν έδωσαν προκαταβολή, θα υπέγραφαν συμβόλαια σε λίγες μέρες,μέχρι να τα ετοιμάσει η ιδιοκτήτρια, δεν είπαν στην ιδιοκτήτρια για το πρόβλημα του παιδιού κι όταν ξεκίνησαν σιγά σιγά τη μετακόμιση τους μολις η ιδιοκτήτρια είδε το παιδί τους έδωσε τα χρήματα πίσω και τους ΠΕΤΑΞΕ στο δρόμο. Γιατί φοβόταν ότι θα είχε προβλημα με τους υπολοιπους ενοίκους αν το παιδί έκλαιγε η έκανε φασαρία λόγω της κατάστασής του. Η οικογένεια φιλοξενείται από ένα ξενοδοχείο προς το παρών. Η μητέρα του παιδιού είναι νοσηλεύτρια διορισμένη στο νοσοκομείο του Ρεθυμνου. Δε ζητάει να της παραχωρηθεί κάποιο σπίτι δωρεάν. Ζητάνε να νοικιάσουν!!!! Κάθε μήνα ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, αλλά ΔΕΝ τους προτιμούν οι ιδιοκτήτες λόγω της κατάστασης του παιδιού!!!! "

 

 

Φωτογραφία αρχείου: Unsplash

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ