Φλερτάρει με τα νούμερα του 2019 το αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Φλερτάρει με τα νούμερα του 2019 το αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Η Κρήτη ... σέρνει το καράβι του ελληνικού τουρισμού

Όλο και πιο πιθανό φαντάζει το σενάριο να θυμίσει καλοκαίρι του 2019, το κύμα των τουριστικών αφίξεων στην Κρήτη, καθώς η εικόνα τόσο του Απριλίου αλλά και του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαΐου, σε ότι αφορά τις αφίξεις στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", προσεγγίζει νούμερα του αντίστοιχου χρυσοφόρου διαστήματος του Κρητικού τουρισμού!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργου Πλιάκα, οι αφίξεις του Απριλίου του 2022 φτάνουν το 96,5% των αφίξεων προ τριετίας. Συγκεκριμένα ήλθαν στο Ηράκλειο με τουριστικές πτήσεις από το εξωτερικό τον περασμένο Απρίλιο 180.000 επισκέπτες έναντι 185.000 τον Απρίλιο του 2019.

Για τα πρώτα δείγματα του Μαΐου όλα δείχνουν πως συνεχίζεται η δυναμική επιστροφής του κρητικού τουρισμού φέτος. Μέχρι και τις 15 Μαΐου έφτασαν στο Ηράκλειο από το εξωτερικό 191.000 επισκέπτες έναντι 211.000 το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου του 2019. Μάλιστα υπήρχαν και κάποιες μέρες που υπήρχαν αυξήσεις και 50% σε αντίστοιχες ημέρες προ τριετίας!

Τα δείγματα βαίνουν καλώς και το επιβεβαιώνει το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο καθώς στο Ηράκλειο περιμένουμε περίπου 40-45.000 αφίξεις - δείγμα πως η Κρήτη για άλλη μια χρονιά σέρνει το καράβι του ελληνικού τουρισμού αποδεικνύοντας πως όχι άδικα ότι αποτελεί το… «αεροπλανοφόρο» της βαριάς μας βιομηχανίας!

 

Δείτε επίσης:

«Πρώιμο» καλοκαίρι στην Κρήτη - «Απογειώθηκε» τον Απρίλη ο τουρισμός

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ